EVENIMENT

VIDEO Regele Charles, discurs cu elogii aduse României și românilor: ”Țară de glorii, țară de dor”


VIDEO Regele Charles, discurs cu elogii aduse României și românilor: ”Țară de glorii, țară de dor”

E.Ş. | 2023-06-02 16:55

Regele Charles al III-lea a ținut un discurs emoționant la Palatul Cotroceni la o recepție organizată în onoarea sa, recepție la care sunt invitate aproximativ 300 de persoane, între care Patriarhul Daniel, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și alți membri ai Guvernului,fostul președinte Emil Constantinescu, președintele Curții Constituționale.

În discursul său, Regele Charles a elogiat țara noastră, peisajele și oamenii, vorbind despre transformarea radicală pe care a cunoscut-o România în ultimii 25 de ani de când a venit prima dată aici.

”Când am venit aici, și chiar dinainte, am simțit o legătură profundă cu România. Regele Românei era vărul regelui Marii Britanii, iar regina Maria era, de asemenea, descendentă a familiei regale britanice. Tatăl meu a fost vărul regelui Mihai și au avut amintiri din copilăria comună petrecută ici. Așadar, pot să spun că întotdeauna m-am simțit acasă în România.

În toți acești ani am avut bucuria de a putea călători prin toată țara și am întâlnit români din toate domeniile. Am fost martor la prima mână a dezvoltării extraordinare care a avut loc. Am fost impresionat de reprezentanții tinerei gererații. Am fost inspirat pe oamenii pe care i-am întâlnit, care lucrează neobosit pentru ceilalți.

Sunt eforturi de a-i sprijini pe tineri. Am ajuns să iubesc România - cultura, arta, peisajele. „Țară de glorii, țară de dor” (Mihai Eminescu - Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”). Am venit în România atâția ani pentru că am simțit apropierea de poporul român și am ținut să amintesc oamenilor de ce România e o țară atât de populară. Din ce în ce mai mulți britanici vin în România .

Legăturile noastre sunt la cel mai înalt nivel și abia aștept să îmi joc și eu rolul în strângerea lor și mai puternică în viitor” a declarat Regele Charles la recepția de la Palatul Cotroceni.

Suveranul Regatului Marii Britanii a venit în prima sa vizită de după încoronare, în țara noastră unde va sta timp de cinci zile.


Galerie media:



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.