MONDEN

Michael Douglas, premiu onorific în deschiderea Festivalului de Film de la Cannes


Michael Douglas, premiu onorific în deschiderea Festivalului de Film de la Cannes

P24 | 2023-05-17 10:18

Michael Douglas a primit un Palme d'Or onorific marţi seară, în cadrul ceremoniei de deschidere a celei de-a 76-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, informează DPA şi AFP, preluate de Agerpres.

''Este foarte important pentru mine pentru că sunt sute de festivaluri în lume, dar unul singur este Cannes'', a afirmat actorul, în vârstă de 78 de ani, adăugând că este ''o onoare incredibilă''.

Actorul a fost aplaudat călduros de publicul prezent la ceremonia de deschidere, din acesta făcând parte şi soţia actorului, Catherine Zeta-Jones, şi fiica lor, Carys.

Douglas a punctat retrospectiv câteva momente şi colaboratori care i-au marcat îndelungata carieră, menţionând că este mai bătrân decât festivalul.

Uma Thurman, cea care i-a înmânat trofeul, a spus că Douglas este ''unic, atât ca producător, cât şi ca simbol al cinema-ului''.

Momentul înmânării premiului a fost precedat de proiecţia unui scurt montaj cu extrase din cele mai emblematice filme ale lui Michael Douglas - ''Fatal Attraction'' (1987), ''Basic Instinct'' (1992) şi ''Behind the Candelabra'' (2013).

La ediţia de anul trecut, Forest Whitaker şi Tom Cruise au fost răsplătiţi cu Palme d'or onorific.

''Obiectivul acestui festival a fost şi a rămas evocarea libertăţii noastre... exprimarea puterii şi fragilităţii existenţei'', a declarat Chiara Mastroianni, prezentatoarea ceremoniei de deschidere.

Aceasta a invitat pe scenă juriul prezidat de regizorul suedez Ruben Östlund.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.