DEZVăLUIRI

Activistul Buzoian Nițu Robert Gabriel, BĂTUT de față cu polițiștii. REACȚIA Sindicatului Europol


Activistul Buzoian Nițu Robert Gabriel, BĂTUT de față cu polițiștii. REACȚIA Sindicatului Europol

PUTEREA24 | 2021-06-13 17:12

Sindicatul Europol a emis o reacţie referitoare la incidentul de la Buzău, acolo unde un activist civic a fost bătut crunt în fața polițiștilor, în timp ce striga disperat după ajutor.

Sinicatul Europol a precizat că acesta este nivelul de siguranţă pe care îl poate oferi Poliţia Română, după subfinanțarea sistemului, lipsa a peste 30% din polițiști, lipsa de pregătire profesională/tactică/fizică, împuternicirile/desemnările pe funcțiile de șefi a unor incompetenți și slugi politice, dar legislația care a suferit modificări doar în favoarea infractorilor.

„Cireașa de pe tort însă în cazul acestui incident, este că cei 3 agresori conduși la sediul poliției, sunt acum cercetați în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere și loviri, dar s-a stabilit că aceștia „nu prezintă pericol social”.

Iar genul acesta de abordări au dat curaj infractorilor, care l-a adăpostul prevederilor favorabile lor, își fac propria lege, mai ales în comunitățile mici, unde polițistul ajunge din an în Paști.

În acest caz, exista 1 patrulă planificată în serviciu, formată dintr-un coleg și colegă, pe o rază de câțiva zeci de kilometri, însă există în continuare sute de localități unde șefii continuă să îi planifice la permanență pe polițiști, care practic sunt chemați de acasă pentru a interveni.

Iar dacă colegii ajunși la fața locului ar fi folosit armamentul din dotare, așa cum se sugera în spațiul public, ar fi ajuns să fie cercetați disciplinar, administrativ și penal, pentru faptul că ar fi încălcat principiul „proporționalității”, adică ar fi venit un procuror cu o analiză la rece, în urma căreia aprecia că polițiștii nu s-au aflat într-o situație legitimă și au pus în pericol viața agresorilor", a transmis Sindicatul Europol.

Reamintim că, activistul Buzoian Nițu Robert Gabriel a fost bătut de față cu polițiștii cărora le-a cerut ajutorul. Agresorii l-au urmărit în trafic, i-au spart geamul mașinii și s-au năpustit asupra lui în timp ce forțele de ordine se aflau la câțiva metri distanță.

După cum relatează activistul civic, acesta a fost urmărit și blocat în trafic de mai mulți comercianți de pui vii din comuna buzoiană Cernătești. Potrivit presei locale, conflictul a izbucnit după ce Nițu Robert a încercat să prezinte publicului și autorităților comercializarea ilegală a puilor vii, potrivit Antena 3.

În prima parte a conflictului, agresorii au încercat să îl scoată pe activist din mașină, dar acesta a blocat ușile. Pirn urmare, indivizii au rupt oglinda și au spart luneta autoturismului.

Agresorii au continuat să îl urmărească și după ce a reușit să pornească mașina și să fugă.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.