DEZVăLUIRI

Anchetă după ce o directoare de școală și-a însușit BURSELE elevilor


Anchetă după ce o directoare de școală și-a însușit BURSELE elevilor

PUTEREA24 | 2021-10-18 15:44

Polițiștii au demarat o anchetă în cazul unei foste directoare de şcoală, care, timp de 3 ani, şi-ar fi însuşit bursele mai multor elevi. Ea este acum profesoară și continuă să predea la şcoala pe care a condus-o şi de la vârful căreia a comis infracţiunile de care este acum acuzată.

Poliţiştii ialomițeni au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu şi delapidare a unor fonduri instituţionale în cazul unei femei de 54 de ani, director al unei şcoli profesionale, care şi-ar fi însuşit o parte din banii destinaţi burselor şcolare, scrie News.ro.

"Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi delapidare a unor fonduri instituţionale. Din verificări a reieşit că, în perioada 2018-2021, o femeie, în vârstă de 54 de ani, director al unei şcoli profesionale din judeţul Ialomiţa, şi-ar fi însuşit o parte din fondurile alocate pentru bursele şcolare. Prejudiciul este estimat la 22.000 de lei", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomiţa, Ludmila Dascălu.

Astfel, fostul director al Şcolii Profesionale Reviga din judeţul Ialomiţa şi-ar fi însuşit o parte din sumele ce li se cuveneau elevilor care proveneau din familii cu venituri reduse. Faptele au fost descoperite de noua directoare a şcolii, care a sesizat Inspectoratul Şcolar, instituţie ce a cerut un control la şcoala respectivă. Conform primelor concluzii, fosta directoare şi-ar fi însuşit o parte din sumele pe care în mod normal trebuia să le primească elevii ce proveneau din familii cu posibilităţi materiale reduse.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.