DEZVăLUIRI

Cine a semnat pentru achiziţia de VACCINURI NEOMOLOGATE în valoare de peste 120 milioane de euro


Cine a semnat pentru achiziţia de VACCINURI NEOMOLOGATE în valoare de peste 120 milioane de euro

PUTEREA24 | 2021-09-22 22:19

DNA a deschis un dosar penal privind modalitatea de cumpărare a vaccinurilor anti-COVID-19 în România. Potrivit unor documente prezentate de Antena 3, Vlad Voiculescu a semnat, în timpul mandatului său de ministru al Sănătăţii, achiziția de vaccinuri neomologate în valoare de 124.858.607 euro.

Urmărirea penală se face in rem, pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în ceea ce privește achiziționarea dozelor de vaccinuri anti-COVID-19, de la declanșarea pandemiei până în prezent.

„Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă (in rem), respectiv abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat”, se arată în documentul DNA.

Florin Cîțu dezminte asocierea sa cu ancheta DNA privind achizițiile de vaccinuri

În acest context, premierul Florin Cîțu dezminte asocierea sa cu ancheta DNA privind achizițiile de vaccinuri.

„Ceea ce mi se pare mizerabil și revoltător este să asociezi persoana mea cu aceste dosare de la DNA. Este vorba doar despre faptă. Nu are nicio legătură cu persoana. N-am nicio informație despre aceste dosare", a spus premierul care pasează responsabilitatea pe foștii şi actualul ministru al Sănătăţii.

Vlad Voiculescu: "Florin Cîțu se joacă cu cuvintele așa cum s-a jucat cu bugetul Ministerului Sănătății - complet iresponsabil"

În replică, Vlad Voiculescu spune că premierul Florin Cîțu se joacă cu cuvintele așa cum s-a jucat cu bugetul Ministerului Sănătății - complet iresponsabil. Reacția fostului ministru vine după ce Cîțu a spus că Voiculescu a semnat pentru achiziția a 9 milioane de vaccinuri CureVac, care nu a fost aprobat.

Cine a semnat pentru achiziția de vaccinuri neomologate în valoare de peste 120 milioane de euro

Însă, potrivit documentelor prezentate în premieră, în această seară la la Antena 3, reiese că potrivit art. 2. Vlad Voiculescu a semnat Formularul de Comandă pentru Vaccin din partea Statului Membru Participant către Contractor cu caracter de comandă fermă cu obligativitatea din Partea Statului Participant după cum urmează:

Trimestru T2 2021 - 3.020.772 doze de vaccin

Trimestru T3 2021 - 3.020.772 doze de vaccin

Trimestru T4 2021 - 2.013.850 doze de vaccin

Preţul de livrare al Dozelor contractate este de 15.5 euro per doză fără TVA. Suma Totală plătibilă de către Statul Membru Participant pentru dozele contractate este 124.858,607 euro fără TVA.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.