DEZVăLUIRI

Corneliu Porumboiu și Ada Solomon, acuzați de EVAZIUNE fiscală și spălare de bani


Corneliu Porumboiu și Ada Solomon, acuzați de EVAZIUNE fiscală și spălare de bani

PUTEREA24 | 2021-10-18 17:33

Regizorul Corneliu Porumboiu și producătorul de film Ada Solomon au fost puși sub acuzare pentru evaziune fiscală și spălare de bani, spun surse Antena 3.

Cei doi au dat declarații astăzi în fața procurorilor de la Direcția de Investigare a Criminalității Organizate și Terorism.

Aceștia sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani, fapte presupuse a fi comise în perioada 2013-2015.

Dimineață au fost efectuate 64 de percheziții domiciliare, în urma cărora au fost aduse în fața polițiștilor 100 de persoane. Acestea ar fi prejudiciat statul român cu 10 milioane de lei.

„În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2013-2015, mai multe societăți comerciale au înregistrat în contabilitate și au declarat fiscal mai multe achiziții de servicii și bunuri de la societăți comerciale ce aveau comportament specific societăților fantomă (nu funcționau la sediile sau punctele de lucru declarate, nu au putut fi identificați administratorii acestora, aceleași persoane aveau diferite calități în cadrul societăților, nu au depus sau au depus doar în parte declarațiile fiscale, aveau asociați persoane cetățeni străini ce nu au putut fi identificați pe teritoriul României, etc).

O parte din membrii grupului infracțional figurau ca asociați sau administratori în cadrul mai multor societăți comerciale, dintre cele implicate în activitatea infracțională. De asemenea, facturile emise și supuse controlului de către organele fiscale aveau același tipar, le lipseau mențiunile obligatorii legate de mijloace de transport sau delegat și vizau servicii care nu ar fi putut fi prestate în realitate de către societățile prestatoare.”, transmite DIICOT printr-un comunicat.

Corneliu Porumboiu și Ada Solomon nu au răspuns încercărilor de a obține un punct de vedere oficial.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.