DEZVăLUIRI

Criminalul din Onești și-a aflat pedeapsa. Despăgubiri record


Criminalul din Onești și-a aflat pedeapsa. Despăgubiri record

PUTEREA24 | 2023-04-25 13:51

Curtea de Apel Bacău a decis marți, definitiv, ca bărbatul care a ucis doi muncitori într-un apartament din Oneşti să fie condamnat la 30 de ani de închisoare. Totodată, instanţa a stabilit despăgubiri de două milioane de euro pentru rudele celor doi decedați.

Gheorghe Moroşan a ucis, în aprilie 2021, doi muncitori într-un apartament din Oneşti care îi aparţinuse. Acesta și-a planificat crimele şi a vrut ca totul să fie public. Încă dinainte de a ajunge la apartament, el a cerut soţiei să ia legătura cu o televiziune locală - lucru pe care aceasta l-a şi făcut – dar şi să transmită live, pe Facebook, ceea ce s-a întâmplat după ce i-a luat ostatici pe cei doi muncitori. Pe parcursul celor cinci ore în care i-a ţinut pe muncitori ostatici, înainte de a-i ucide, Gheorghe Moroşan a cerut insistent să discute cu ministrul Justiţiei şi cu cel de Interne, dar a cerut şi ca la faţa locului să vină reprezentanţi ai presei.

”Respinge, ca nefondate, apelurile formulate de apelanţii inculpaţi Moroşan Aurelea şi Moroşan Gheorghe împotriva sentinţei penale nr. 236/D/07.10.2022 pronunţată de Tribunalul Bacău în dosarul nr. 1632/110/2021”, se arată în minuta sentinţei. 

Tribunalul Bacău a decis în primă instant condamnarea lui Gheorghe Moroşan la 30 de ani de închisoare pentru omor calificat, la câte zece ani de închisoare pentru două infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, la doi ani de închisoare pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Instanţa a decis contopirea pedepselor, aplicând pedeapsa cea mai grea, de 30 de ani de închisoare la care a adăugat un spor de o treime din celelalte pedepse. Astfel, a rezultat o pedeapsă de 37 de ani şi patru luni de închisoare. Tribunalul Bacău a mai hotărât să reducă pedeapsa aplicată lui Gheorghe Moroşan la maximul prevăzut de lege, respectiv 30 de ani de închisoare. Și soţia sa, Aurelea Moroşan, a fost condamnată la 12 ani de închisoare pentru două infracţiuni de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal. 

Tribunalul Bacău l-a obligat pe Gheorghe Moroşan la plata unor daune morale şi materiale. Astfel, el trebuie să plătească câte 200.000 de euro pentru şapte părţi civile, rude ale celor doi muncitori decedaţi. De asemene, Gheorghe Moroşan mai trebuie să achite câte 10.000 de lei daune materiale şi câte 200.000 de euro pentru alte două părţi civile. De asemenea, el a mai fost obligat de instanţă la plata sumei de 200.000 de euro, daune morale şi o suma de 2.000 de lei luna pentru băiatul unei dintre victime, până când acesta va împlini 26 de ani sau îşi va finaliza studiile. Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.