DEZVăLUIRI

Cum a fost posibilă ATERIZAREA elicopterului american în centrul Capitalei. Explicații și imagini de ultimă oră


Cum a fost posibilă ATERIZAREA elicopterului american în centrul Capitalei. Explicații și imagini de ultimă oră

E.Ş. | 2021-07-15 21:01

Un elicopter de luptă american, care participa la un zbor de antrenament, a aterizat de urgenţă pe şosea. Înainte să atingă solul, aparatul de zbor, a agăţat cablurile de la sistemul de iluminat şi a dărâmat doi stâlpi, spre șocul celor prinşi în trafic.

Elicopterul militar american Black Hawk zbura într-o formaţie dublă de câte trei. Un zbor obişnuit de antrenament pentru parada aeriană din 20 iulie, de ziua Aviaţiei Române. Formaţia trecuse pe deasupra Pieţei Victoriei, apoi de Statuia Aviatorilor, când elicopterul din mijloc a pierdut brusc altitudine şi s-a apropiat periculos de şosea în apropiere de Piața Charles de Gaulle. În zonă erau mai multe maşini, iar pe marginea drumului sunt stâlpi de iluminat şi copaci înalţi. Şocaţi, martorii au surprins momentele dramatice ale aterizării forţate.

Imediat după ce a survolat Statuia Aviatorilor, elicopterul american a început să piardă înălţime şi chiar înainte de Piața Charles de Gaulle a agăţat cu palele cabluri de la sistemul public de iluminat şi practic a rupt doi stâlpi. A provocat şi daune. Unul dintre stâlpi a căzut peste o maşină aflată în trafic.

În tot acest timp sistemul de comunicaţii înregistra discuţiile purtate cu turnul de control.

Ultimele cuvinte din turnul de control au fost „Black Hawk down”, devenite cunoscute din celebrul film american cu acest titlu. Mesajul de astăzi a fost însă unul de uşurare. Elicopterul american era deja la sol, chiar dacă într-o zonă civilă care nu seamănă deloc cu teatrele de operaţii din Irak sau Afganistan.

Norocul a fost ca în sensul giratoriu din zonă se afla un echipaj de la Brigada Rutieră. Agenţii au avut inspiraţia să blocheze accesul maşinilor care veneau dinspre Calea Dorobanţi.

Până la urmă, piloţii americani au reuşit să aterizeze în condiţii de siguranţă, punând aparatul de zbor la sol, în Piaţa Charles de Gaulle, fără ca cineva să fie rănit. Însă, în urma incidentului, circulaţia rutieră în zonă a fost blocată.

 „În cadrul acestui zbor de antrenament, elicopterul pe care îl vedeţi în spate, de tip UH 60, a raportat o defecţiune tehnică, care a impus aterizarea de urgenţă”, a declarat General de brigadă Constantin Spânu, Ministerul Apărării Naționale pentru


Galerie media:



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.