DEZVăLUIRI

ÎNREGISTRĂRI Cum se UMFLĂ facturile românilor la apă: ”Bagă-le, mă, în plus, că nu se cunoaște”


ÎNREGISTRĂRI Cum se UMFLĂ facturile românilor la apă: ”Bagă-le, mă, în plus, că nu se cunoaște”

E.Ş. | 2021-08-20 21:32

Este anchetă în Gorj, după apariția unei înregistrări audio dintr-o ședință a companiei județene Aparegio. Pe înregistrare se aude cum un reprezentant din conducerea societății îi îndeamnă pe angajați să crească facturile abonaților, fie că este vorba despre firme, instituții publice sau consumatori casnici.

”- O firmă care are zece metri cubi, nu se cunoaște că îi bagi tu un metru. La școli, cine are școli?

- I-am umflat la fiecare scară de i-au luat dracii. (...) Le-am tot băgat doi, trei, cinci metri, dar e riscant al dracu'”

Pe înregistrare se aude cum salariații Aparegio Gorj sunt încurajați să treacă un consum mai mare mai ales în instituțiile publice, pentru că acolo datele sunt mai greu de verificat.

”- Să nu mai îmi zici de primărie, că bag peste 20.000 în plus. Eu bag. Eu mă duc la primărie cu tine în brațe. (....) Hai la instituții.

- Mi-e frică să bag la Consiliul Județean.

- Bagă la Consiliul Județean. (...) Bagă-le, mă, zece metri cubi, că nu mori de la 10 metri în plus, că nu se cunoaște. Spunem că a fost o eroare de citire, o eroare de ceva. Trebuie să aduc 400.000 luna asta, băi, băieți, înțelegeți? Luna asta trebuie să aduc 400.000”.

Conducerea Aparegio Gorj susține că înregistrarea ar fi din 2019.

Traian Pătrășcoiu, director Aparegio pentru : Cineva are interes să le scoată pe rând așa și nu știu de ce. N-a plătit nimeni apă în plus la Aparegio, decât dacă a plătit o lună, luna viitoare s-au reglat.

Polițiștii de la IPJ Gorj au început o anchetă în urma apariției în spațiul public a înregistrării.

Victor Țuhașu, purtător de cuvând IPJ Gorj: Având în vedere aspectele semnalate în spațiul public, conducerea IPJ Gorj a dispus efectuarea de verificări, urmând a fi dispuse măsurile corespunzătoare.

Compania de stat Aparegio este responsabilă cu furnizarea apei potabile în cea mai mare parte a județului Gorj. Societatea se află în subordinea Consiliului Județean.


Galerie media:



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.