DEZVăLUIRI

Decizie halucinantă a instanței: Unde a fost trimis să lucreze un VIOLATOR


Decizie halucinantă a instanței: Unde a fost trimis să lucreze un VIOLATOR

E.Ş. | 2020-11-09 19:39

Un bărbat din Bacău a pătruns peste o femeie şi a vrut să o violeze, sub privirile îngrozite ale copilului ei. Judecătorii din Podu Turcului și apoi din Bacău l-au condamnat la 2 ani şi 6 luni cu suspendare, apreciind că bărbatul de 38 de ani e un “tânăr cu posibilități reale de îndreptare”. Recent, agresorul a fost trimis să execute 90 de zile de muncă în folosul comunităţii “la o şcoală şi/sau la o grădiniţă”.

Femeia locuieşte într-o comună din Bacău şi îşi creşte singură băieţelul de 5 ani. În noaptea de 23/24 mai 2018, în jurul orei 1.00, femeia a fost trezită de câinii din curte, care lătrau să rupă lanţul. A pus repede ceva pe ea şi a dat să iasă din încăperea unde dormea împreună cu copilul, ca să vadă ce se întâmplă afară. N-a mai apucat. Uşa camerei a fost deschisă de Ionel Costache, care a lovit-o cu pumnul în ochi.

Costache a apucat-o de mână şi a tras-o în camera învecinată, unde i-a cerut să întreţină cu el raporturi sexuale. Corina a început să strige după ajutor, iar băieţelul ei s-a trezit şi a început să țipe şi el, de frică. Dar agresorul nu s-a speriat că cineva i-ar putea auzi; a rămas în casă şi a terorizat-o pe femeie. I-a zis că afară o așteaptă şi alţi bărbaţi cu care va fi nevoită să întrețină raporturi sexuale şi a ameninţat-o, spunându-i că-i va lua gâtul cu briceagul pe care l-ar avea la el. 

În septembrie 2018, Costache a fost trimis în judecată sub acuzaţiile de violare de domiciliu şi tentativă de viol, iar un an mai târziu, Judecătoria Podu Turcului l-a condamnat la 2 ani şi 6 luni cu suspendare.  Nu a mai fost condamnat anterior şi și-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității, precizează judecătorul, în motivarea deciziei lui. 

Iar în iunie 2020, judecătorul Neculai Burlibaşa a decis că nu există loc mai potrivit în care să muncească în folosul comunităţii bărbatul acuzat de tentativă viol decât “Şcoala Primară şi/sau Grădiniţa din satul Rădăcinesti, com. Corbiţa, jud. Vrancea”, relatează .



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.