DEZVăLUIRI

Domnule ministru GRINDEANU, demiteți gașca de incompetenți și de mincinoși de la CNAIR! Legile sunt încălcate în continuare, pentru a-i favoriza pe italienii de la Cosedil


Domnule ministru GRINDEANU, demiteți gașca de incompetenți și de mincinoși de la CNAIR! Legile sunt încălcate în continuare, pentru a-i favoriza pe italienii de la Cosedil

P24 | 2022-01-04 12:48

Într-un publicat în data de 24 decembrie 2021, îi semnalam noului ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu, faptul că Asocierea COSEDIL SPA-CHIRULLI ANDREA IMPRESA INDIVIDUALE-SC TOTAL ROAD SRL-SC BIT INVEST SRL a fost desemnată de către CNAIR drept noul constructor pentru modernizarea tronsonului Bâldana – Titu de pe DN 7 (drumul vechi spre Piteşti), în ciuda faptului că decizia are mari probleme de legalitate.

Concret, Cosedil Spa – liderul asocierii de companii italiene -, a primit deja un document constatator NEGATIV și un raport de anulare, ambele emise de CNAIR în luna mai 2021, pentru anularea unei alte proceduri de licitație publică pe care o câștigase. Este vorba de licitația pentru proiectarea și construcția unui pod nou peste Siret, la Cosmești, în județul Galați. Motivele anulării sunt prezentate, negru pe alb, pe portalul achizițiilor publice: „Abateri grave de la prevederile legislative afectează încheierea contractului. Procedura de atribuire a fost anulată în conformitate cu prevederile art. 212 alin. (1) lit c) din Legea nr. 98/2016 cu modificările și completările ulterioare”. Mai mult, CNAIR scrie în raportul de anulare al procedurii de achiziție publică faptul că această asociere de companii italiene, al carei lider este Cosedil Spa, „se află într-o situație de forță majoră sau în imposibilitatea fortuită de a executa contractul".

PUTEREA24 a adresat o serie de întrebări pertinente legate de acest subiect, atât ministrului Grindeanu cât și celor de CNAIR, până la urmă fiind despre banii contribuabililor români, care așteaptă de mai bine de 30 de ani să aibă niște drumuri decente, pe care să poată circula normal, fără teama că în fiecare moment viața le este în pericol.

La solicitarea noastră de presă a răspuns doar ministrul Grindeanu, dar conținutul trădează faptul că materialul a fost redactat de către subordonații săi de la CNAIR. Un răspuns cam la mișto, am îndrăzni să remarcăm....

Spunem asta întrucât cei de la CNAIR neagă, prin afirmații mincinoase, ceea ce chiar ei afirmă în documente oficiale, repectiv că italienii de la Cosedil „se află într-o situație de forță majoră sau în imposibilitatea fortuită de a executa contractul”. Ne e mai mult decât clar faptul că această conducere a CNAIR (ca și multe altele care au precedat-o) îl minte cu nerușinare pe ministrul Transporturilor, dar și pe milioanele de români batjocoriți zilnic pe drumurile naționale ale României.

De aceea, am decis să publicăm atat răspunsul plin de minciuni elaborat de CNAIR (vezi FACSIMIL 1), din păcate asumat și de ministrul Sorin Grindeanu, cât și raportul integral de anulare al procedurii de achiziție publică pentru Podul de la Cosmești (vezi FACSIMIL 2), acolo unde asocierea din care făcea parte Cosedil a primit oficial, chiar de la CNAIR, documentul constatator negativ (vezi FOTO)

În fața evidenței acestor documente, facem un apel public la ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, să demită întreaga conducere a CNAIR (inclusiv șefii Direcției de Achiziții Publice și ai Departamentului de Comunicare) pentru că eludează legea și îi mint pe contribuabilii români și chiar pe ministrul Transporturilor, pus într-o postură extrem de incomodă din punct de vedere al imaginii sale publice. De asemenea, solicităm ministrului Sorin Grindeanu să dispună măsurile necesare pentru ca CNAIR să nu meargă mai departe cu această procedură de licitație publică, sa oprească semnarea de către Asocierea COSEDIL SPA-CHIRULLI ANDREA IMPRESA INDIVIDUALE-SC TOTAL ROAD SRL-SC BIT INVEST SRL a contractului de atribuire pentru modernizarea tronsonului Bâldana – Titu, de pe DN 7, și să ceară reluarea integrală a procedurii de licitație publică. 


Mai multe imagini:


Documente:



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.