DEZVăLUIRI

Familia unuia dintre cei doi muncitori sechestrați și uciși la Onești a cerut daune morale de la MAI de două milioane de euro


Familia unuia dintre cei doi muncitori sechestrați și uciși la Onești a cerut daune morale de la MAI de două milioane de euro

PUTEREA24 | 2021-04-05 16:06

Familia unuia dintre cei doi muncitori sechestrați și uciși de către Gheorghe Moroșan într-un apartament din Onești solicită MAI despăgubiri morale de două milioane de euro, pentru lipsa de intervenție a polițiștilor.

Daunele sunt solicitate de către familia lui Silviu Iștoan (38 de ani), a declarat, luni, pentu HotNews.ro Adrian Cuculis, avocatul fratelui victimei. Aceste despăgubiri sunt solicitate în dosarul penal de neligență și abuz în serviciu cu privire la intervenția Poliției, care a întârziat descinderea în forță în apartamentul în care cei doi muncitori au fost sechestrați și apoi uciși. Astfel, sunt solicitate despăgubiri morale de 2 milioane de euro - 1 milion de euro pentru fratele bărbatului decedat, 500.000 de euro pentru cumnata victimei și câte 250.000 de euro pentru cei doi nepoți ai victimei.

"Aceste daune sunt solicitate de la Ministerul de Interne, care nu are decât să se întoarcă împotriva polițiștilor care au intervenit în mod greșit", a declarat avocatul fretelui victimei.

Aceste daune sunt cerute în dosarul aflat acum la Parchetul Tribunalului Bacău.

Doi muncitori în vârstă de 36 și 52 de ani care renovau un apartament în Onești au fost uciși în 1 martie de către fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani, supărat că fusese evacuat. Crimele au avut loc după ce agresorul i-a sechestrat și legat pe cei doi, în balconul locuinței. Poliția a deschis focul pentru a intra în apartament după ce negocierile dintre agresor și forțele de ordine au eșuat, la capătul a mai bine de șase ore.

În urma acestei tragedii, conducerea Poliției Județene Bacău și a Poliției Onești a fost demisă, iar Parchetul a deschis dosar penal.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.