DEZVăLUIRI

Fost ambasador al României, trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe


Fost ambasador al României, trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

PUTEREA24 | 2021-06-10 14:26

Fostul ambasador al României în Polonia, Gabriel Constantin Bârtaş, revocat din funcție în 2008 de către președintele Traian Băsescu, a fost trimis în judecată într-un dosar penal după ce a fost prins de poliție conducând un vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Ex-demnitarul avea o alcoolemie de 1,35gr/l în sânge, scrie Ziar de Cluj.

„Sunt abilitat să vă comunic că în dosarul nr. 3250/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, înregistrat la Judecătoria Cluj-Napoca sub numărul 11078/211/2021, s-a dispus trimiterea în judecată a unui inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de art. 336 alin. (1) C.pen., reținându-se în fapt că în data de 02.05.2019 în jurul orei 00:29, a condus autovehiculul marca Dacia cu nr. de înmatriculare CJ *** XHP pe strada Observatorului, din municipiul Cluj-Napoca, având la ora 01:07 o alcoolemie de 1,35 g/l alcool pur în sânge, iar la ora 02:07 o alcoolemie de 1,12 g/l alcool pur în sânge”, arată purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Cluj-Napoca, Ionel Ududec, citaat de HotNews.ro.

Gabriel Constantin Bârtaş și-a pierdut poziția de ambasador în 2008, când Traian Băsescu a semnat decretul de rechemare în țară pentru că i-au fost ascunse informații despre celebrul caz al românului Claudiu Crulic, care a murit într-un spital polonez, după ce a intrat în greva foamei, protestând față de arestarea sa de către autoritățile de la Varșovia.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.