DEZVăLUIRI

Fostul șef al CJ Neamț, Ionel Arsene, nu va fi adus în țară, după ce o instanță din Italia a respins cererea de extrădare


Fostul șef al CJ Neamț, Ionel Arsene, nu va fi adus în țară, după ce o instanță din Italia a respins cererea de extrădare

PUTEREA24 | 2023-04-21 14:37

Fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, condamnat luna trecută la șase ani și opt luni de închisoare cu executare într-un dosar de corupție și fugit din țară, rămâne în Italia, după ce o instanță din Cizmă a respins cererea de extrădare formulată de autoritățile din România, anunță Digi 24. Decizia instanței italiene nu este una definitivă, fiind luată în primă instanța.

Pe 10 martie, Ionel Arsene a fost condamnat la închisoare cu executare, decizia definitivă fiind pronunțată de Curtea de Apel Brașov, însă Arsene a părăsit țara înainte de pronunțarea sentinței.

În acest dosar, Ionel Arsene a fost trimis în judecată de DNA în 2018, fiind acuzat că în cursul anului 2013, în calitate de deputat și președinte al organizației PSD Neamț, a primit de la o persoană (martor în cauza) suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală.

Procurorii anticorupție susțin că banii remisi de martor într-un restaurant din București ar fi trebuit să ajungă la persoanele respective prin intermediari.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.