DEZVăLUIRI

Fostul șef al DIICOT, Codruț Olaru, se pensionează la 49 de ani! A fost acuzat că și-a PLAGIAT toată teza de doctorat


Fostul șef al DIICOT, Codruț Olaru, se pensionează la 49 de ani! A fost acuzat că și-a PLAGIAT toată teza de doctorat

PUTEREA24 | 2022-12-28 12:11

Fostul şef al DIICOT Codruţ Olaru se pensionează la 49 de ani. El era procuror militar la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul ”privind eliberarea din funcţia de procuror militar la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii a domnului general-maior magistrat Olaru Codruţ – pensionare, la data de 31 decembrie 2022”.

Pe 29 noiembrie, preşedintele a semnat decretul ”privind înaintarea în gradul de general-maior – cu două stele, la trecerea în rezervă, a domnului general de brigadă – cu o stea Olaru Codruţ din Ministerul Apărării Naţionale, la data de 31 decembrie 2022”.

Codruţ Olaru a fost adjunct al procurorului general al României din mai 2013 până în mai 2016, când a fost numit la Secţia Parchetelor Militare. Anterior, din 11 ianuarie 2007 până în mai 2013, a fost procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. El a candidat şi pentru funcţia de procuror general.

Acuzat de plagiat

Olaru a fost acuzat că şi-a plagiat întreaga teză de doctorat intitulată „Particularităţile criminalităţii organizate în România”, coordonată de ministrul Justiţiei Tudorel Toader, conform Pressone, care a susţinut că teza de doctorat, susţinută în 2013 la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, are 250 de pagini, toate copiate din diverşi autori români, dar şi din surse online. 

Codruţ Olaru a afirmat, însă, că lucrarea este scrisă de el: „Indiscutabil nu a fost scrisă de altcineva. Eu am scris-o”, a declarat el la acel moment.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.