DEZVăLUIRI

FRAUDARE de concursuri de angajare la Metrorex. Au început arestările


FRAUDARE de concursuri de angajare la Metrorex. Au început arestările

PUTEREA24 | 2023-04-27 17:26

Trei persoane au fost arestate, ele fiind suspectate de fraudarea unor concursuri de angajare la Metrorex. Acestea ar fi pretins între 6.000 de euro şi 7.500 de euro de la fiecare candidat.

”La data de 26.04.2023, într-o cauză constituită în 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii preventive a reţinerii pentru o durată de 24 de ore faţă de inculpaţii C.M.C., P.D. şi B.D.C. cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de grup infracţional organizat, luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă”, anunţă, joi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

În cursul lunii noiembrie 2022, inculpaţii ”au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, acţionând coordonat în scopul comiterii infracţiunilor de luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, în vederea fraudării unui concurs organizat de METROREX S.A. pentru ocuparea unor posturi de mecanic ajutor locomotivă”.

”Candidaţii la concurs apelau la diverşi intermediari, unii dintre ei fiind angajaţi sau foşti angajaţi din cadrul METROREX S.A., persoane care îi cunoşteau pe inculpaţii C.M.C., P.D. şi B.D.C. Inculpatul  C.M.C. comunica suma de bani pretinsă pentru a-şi folosi influenţa faţă de inculpaţii P.D. şi B.D.C., supraveghetori în timpul concursului, pentru ca aceştia să-i ajute pe candidaţi să fraudeze concursul”, a mai transmis sursa citată.

”Totodată, la data de 26.04.2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de alţi nouă inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, în legătură cu fraudarea unui concursului organizat de METROREX S.A”, mai precizează procurorii.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.