DEZVăLUIRI

“Înghețarea” angajărilor pune MAI pe avarii!


“Înghețarea” angajărilor pune MAI pe avarii!

PUTEREA24 | 2023-04-25 15:52

Sindicaliştii din Poliţie avertizează că în MAI se lucrează în condiţii extreme de grele din cauza deficitului de personal, iar acesta se va agrava dacă se ajunge la îngheţarea angajărilor în acest an.

”Măsura îngheţării tuturor angajărilor în anul 2023, care se doreşte a fi luată prin ordonanţă de urgenţă, cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare, va pune Ministerul Afacerilor Interne într-o stare de ”AVARIE” în privinţa personalului. Dacă pentru anul acesta erau anunţate măsuri de reducere a deficitului de personal prin organizarea mai multor sesiuni de concursuri prin încadrare directă, dar şi concursuri de TCO, măsurile anunţate de coaliţia aflată la guvernare vor adânci colapsul în care se află ministerul”, a transmis, marţi, Europol.

Deficitul de personal de aproximativ 30% ”e cu mult mai mare decât cel prezentat, deoarece ştatele de organizare ale unităţilor de poliţie nu mai sunt actualizate de peste 20 ani, schema actuală de personal fiind cu mult depăşită faţă de nevoile existente şi situaţia operativă”.

Sindicaliştii arată ”starea de avarii în care se află structurile de poliţie”.

-  Structurile poliţiei judiciare sunt depăşite având sute de dosare în lucru, perioadele de soluţionare fiind cu mult depăşite;

-  Structurile poliţiei rurale sunt pe avarii, o patrulă având între 5 – 15 sate de acoperit;

-  Structurile  componentei de ordine publică sunt limitate, ţinând cont de situaţia operativă dinamică, fiind oraşe şi cu o singură patrulă de poliţie;

Sindicaliştii reclamă că, în schimb, structura de conducere a Ministerului Afacerilor Interne ”înfloreşte pe zi ce trece, fiind cea mai stufoasă dintre toate ministerele. În acelaşi timp, MApN, structura similară din domeniul apărare şi ordine publică, cu un număr similar de angajaţi, are 2 secretari de stat, un secretar general plus şeful statului major al armatei, adică de cinci ori mai puţin demnitari”.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.