DEZVăLUIRI

Mircea Geoană, forțat să nu mai candideze în urma sentinței cumnatului: Ionuț Costea, fostul președinte al Eximbank, condamnat abuziv la 6 ani de închisoare, într-un dosar ce nu ar fi trebuit să existe


Mircea Geoană, forțat să nu mai candideze în urma sentinței cumnatului: Ionuț Costea, fostul președinte al Eximbank, condamnat abuziv la 6 ani de închisoare, într-un dosar ce nu ar fi trebuit să existe

P24 | 2023-05-26 17:41

Fostul ministru al Finanțelor Publice, Sebastian Vlădescu a fost condamnat vineri definitiv la 7 ani și 4 luni de închisoare, în dosarul reabilitării căii ferate București-Constanța, iar Ionuț Costea este condamnat definitiv la 6 ani de închisoare, în timp ce în cazul lui Cristian Boureanu s-au prescris faptele.

Apropierea iminentă a alegerilor prezidențiale de la anul produce deja victime importante în rândul politicienilor cu șanse mari la prezidențiale, dar mai ales în rândul familiilor acestora. Pe culoarele justiției și ale puterii politice se zvonea de vreo jumătate de an că urmează o condamnare bombă într-un dosar made by binomul Laura Codruta Kovesi- generalul SRI Florian Coldea (fost șef operativ al SRI, în prezent înca cel mai puternic om din Romania). Zvonul respectiv spunea și că una din condamnari îl "va termina" pe Mircea Geoană, unul dintre potențialii candidați cu cele mai mari șanse. Iată că astăzi s-a întâmplat ce s-a zvonit cu insistență de multe luni: Ionuț Costea, fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice și fost presedinte al Eximbank mulți ani de zile, cumnatul lui Mircea Geoană, a fost implicat și el în acest dosar halucinant în care a fost inculpat alături de Sebastian Vlădescu, fost ministru al Finanțelor Publice în guvernele Tăriceanu și Boc, Cristian Boureanu, fost deputat PDL, dar și șefi ale unor companii de stat. 

Am folosit termenul halucinant pentru acest dosar întrucât acuza principală care planează în acest dosar asupra lui Ionuț Costea și Sebastian Vlădescu este aceea că ar fi luat mită de la o companie austriacă ce reabilita căi ferate în Romania. Însă justiția din Austria s-a pronunțat definitiv și irevocabil în acest dosar decizând că fapta de dare și luare de mita NU EXISTĂ!!!!

În acest moment apare o întrebare cât de poate de justificată : Ce a judecat și ce a condamat azi justiția din România?! O faptă care nu există, iar asta este într-adevar halucinant. Este însa mult mai corect să spunem că s-a tranșat scoaterea din joc a potențialui candidat cu cele mai mari șanse să devină președintele țării în 2024, Mircea Geoană. 

Cine ar avea interesul să îi distrugă și familia lui Mircea Geoană și să îl țină departe pe acesta de politică și de cea mai înaltă funcție în statul român?! Probabil că sunt aceleași personaje influente care și în 2009 l-au facut pe Geoană să "piardă" alegerile, furându-le. Acum, aceleași personaje influente și periculoase s-au zbătut și le-a și reusit să îl condamne la 6 ani de închisoare pe Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geaona și implicit să declanșeze o dramă în familia acestuia, dramă cu potențial serios de a-l determina să renunțe să mai candideze.

Și cine ar avea interesul să nu mai candideze la președinția României, Mircea Geoană, în prezent secretar general adjunct al NATO?! Absolut toți, de la stânga la dreapta esichierului politicii românești. PNL și Klaus Iohannis, precum și o parte din structurile de forță apropiate de aceștia: Serviciul Român de Informații condus Eduard Hellvig, un alt apropiat al lui Klaus Iohannis, Serviciul de Pază și Protecție, condus de generalul Lucian Pahonțu, un alt fidel al actualului președinte al țării. Generalul Pahonțu se află în această funcție înca din anul 2005, fiind numit de fostul președinte al României, Traian Băsescu. Este de notorietate faptul că generalul Pahonțu este cel care a pus umărul în mod decisiv la furtul grosier al alegerilor prezidențiale din 2009 și la deturnarea rezultatului, dupa ce actualul secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană câștigase în mod clar alegerile în fața lui Traian Băsescu. Presa a relatat de pildă că Pahonțu l-a promovat general și șef al Secției de Documentare Informativă pe colonelul Felix Dicu, cel care fusese responsabil cu spionarea lui Mircea Geoană în perioada campaniei electorale. (Sursa :   )

De ce și-ar dori PNL (Partidul National Liberal, de dreapta, al doilea ca marime dupa PSD, partidul de stânga) , Klaus Iohannis și toată camarila acestuia să nu ajungă Mircea Geoană președinte al României?! E mai mult decât evident: PNL nu ar putea da următorul președinte al țării, Klaus Iohannis nu ar mai putea conduce România printr-un om al său de paie instalat la Palatul Cotroceni, asa cum e de exemplu Nicolae Ciucă, premierul marionetă al României și pe care Iohannis & comp viseaza să îl vadă președintele țării.

Cât despre Eduard Hellvig, directorul SRI și generalul Lucian Pahonțu, anchilozatul în functie șef al SPP, este evident că ar fi schimbați din funcții, dacă Mircea Geoană ar deveni președintele României.

Dacă vorbim despre PSD (Partidul Social Democrat, partid de stânga) partidul din care provine Mircea Geoană, și la acesta este evident de ce nu și-ar dori ca actualul secretar general adjunct al NATO să candideze și să fie ales președinte al României. Actuala conducere a PSD, formată din niște personaje de o mediocritate înspăimântătoare, se teme că, dacă Mircea Geoană ar candida și ar fi ales președintele țării, acesta ar putea influența partidul din care provine să își aleagă altă conducere formată din persoane cu un background serios profesional și moral și să schimbe direcția actuală a mersului partidului care e profund dezastruoasă pentru acesta. Marcel Ciolacu, actualul președinte al PSD și al Camerei Deputaților știe că ar zbura rapid din toate funcțiile și că și-ar pierde puterea în secunda doi dupa ce Geoană ar deveni președintele României. Mircea Geoană nu ar accepta ca PSD să mai fie condus de un mediocru fără școală așa cum e Ciolacu și care a adus PSD-ul cel mai puternic partid al țării, în poziția de vasal absolut al președintelui de dreapta Klaus Iohannis și al PNL, partidul său, mult mai mic decât PSD. Mircea Geoană nu ar îngădui ca PSD să mai fie în poziția de partid de tip vioara a doua.

Cât despre cei de la USR (partid neo-marxist, partidul așa-ziselor elite de la Bruxelles, partid înfiintat de fostul general Coldea, fost șef operativ al SRI, cel care împreuna cu Laura Codruta Kovesi, formau și înca mai formează binomul SRI-DNA care controlează justiția românească) este de notorietate că acest partid și încă alte câteva formațiuni vor reprezenta platforma electorală cu care ar putea candida la alegerile prezidențiale din 2024 Laura Codruța Kovesi sau orice alt candidat ar dori statul paralel din România, reprezentat la noi în țară de fostul general SRI Florian Coldea.

Până și AUR, aflat pe un trend de creștere, un partid despre care de asemenea se știe că este creația altei facțiuni din serviciile secrete românesti, nu are niciun interes să îl vadă pe Mircea Geoană candidând și eventual să fie ales președintele țării, întrucât și ei au propria lor agendă ascunsă, iar actualul secretar gental adjunct al NATO nu le-ar accepta această agendă extremistă.

Iată de ce toate formațiunile politice importante din România pun umărul la proiectul "NU candidaturii lui Mircea Geoană la alegerile prezidențiale din 2024". Și pentru că Mircea Geoană, din pozitia deosebit de importantă la nivel internațional pe care o ocupă de câțiva ani, e intangibil, toate aceste forțe politice și mai ales serviciile secrete și alte forțe ce stau în spatele fiecareia dintre ele, au depus eforturi uriașe pentru a-l inculpa și pentru a-l condamna la ani mulți de închisoare pe Ionuț Costea într-un dosar fabricat din nimic (asa cum am arătat și mai sus). Doar pentru că are "vina" de a fi cumnatul lui Mircea Geoană, potențial candidat la președinția României și cel despre care se spune că, în eventualitatea în care acesta ar candida, ar avea de departe cele mai mari șanse de a fi președintele țării noastre. Aceste forțe obscure și-au asumat că nu și-l doresc pe Mircea Geoană președintele României și cum altfel îi poti ataca în asemenea hal imaginea unui astfel de om, decât atacându-i familia și băgând în închisoare singurul membru al familiei acestuia, în afara de Mircea Geoană, care a deținut funcții publice.

Pentru că da, din pacate, românii au de ceva vreme în ADN-ul lor această apucatură bizară de a considera că, dacă unui lider politic sau cuiva din familia lui i se înscenează ceva de tip dosar penal, acesta nu mai merită nu doar sa fie votat dar să fie și împiedicat să mai candideze la funcția respectivă. Asta se urmărește cu condamnarea lui Ionuț Costea, este evident. Având cumnatul condamnat în închisoare, Mircea Geoană nici măcar nu mai poate spera la sprijinul necesar pentru a candida, iar oricare din facțiunile din serviciile secrete mai sus amintite și-ar putea impune propria marionetă la conducerea României și ar trăi toți într-o armonie perfectă, așa cum se întamplă în momentul de față, când și-au dat mâna toți pentru distrugerea României din toate punctele de vedere. 

Mircea Geoana le-ar sta în cale pentru că ar putea reda în primul rând demnitatea acestei țări. Și, ca să nu le mai stea în cale, deep-state-ul românesc și proxi-urile sale au decis să puna la cale condamnarea la 6 ani de închisoare a lui Ionuț Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, în legatura cu o așa-zisă faptă despre care justiția din Austria, așadar o justiție din Uniunea Europeana, a decis deja ca NU există.

Desigur, nu îi pasă nimănui din statul paralel și, din păcate, nici opiniei publice, că, asa cum am arătat și în cazurile de mai sus, orice astfel de dosar- justitia-circ lasă în urmă victime la propriu și că așa s-ar putea întâmpla și în familia lui Mircea Geoană.

În final, o ultimă consideratie: nu i se pare nimănui ciudat că în acest dosar cu care propaganda nocivă a binomului SRI-DNA se laudă, au rămas condamnați doar Ionuț Costea, pentru că, nu-i așa, Mircea Geoană trebuie împiedicat cu orice preț să mai candideze? Și cum altfel să îi blochezi accesul la cea mai înaltă funcție în stat decât creând o dramă în familia sa și arătându-i că îi trimiti cumnatul în spatele gratiilor, nevinovat fiind, și Sebastian Vladescu, fost ministru al Finantelor Publice într-o perioada în care România s-a împrumutat foarte mulți bani la FMI, iar acesta știe exact cum s-au prăduit acei bani?!



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.