DEZVăLUIRI

Munți de deşeuri contaminate cu hidrocarburi din exploatări petroliere au apărut pe marginea unui râu


Munți de deşeuri contaminate cu hidrocarburi din exploatări petroliere au apărut pe marginea unui râu

PUTEREA24 | 2022-02-09 15:43

Mormane de deşeuri contaminate cu hidrocarburi provenite din exploatări petroliere au început să apară pe terenuri private în zona oraşului Moreni din judeţul Dâmboviţa. Miercuri după-amiază, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu desfăşoară controale la fața locului.

„La Moreni, în judeţul Dâmboviţa s-au ridicat munţi din deşeuri contaminate cu hidrocarburi provenite din exploatări petroliere, dar, ca de obicei, nici cei care deţin exploatările, nici proprietarii terenurilor nu îşi explică cine a depozitat pământul îmbibat cu petrol, fără să respecte regulile de mediu”, transmite, miercuri după amiază, Garda Naţională de Mediu, printr-un mesaj postat pe Facebook. 


Munți de deşeuri contaminate cu hidrocarburi din exploatări petroliere au apărut pe marginea unui râu Instituţia prezintă şi numeroase fotografii în care se văd deşeuri din construcţii, saci cu alte tipuri de deşeuri dar şi bucăţi de pământ care se întind pe zeci de metri pe marginea unui râu.

"Nu ne putem mulţumi cu explicaţiile vagi şi cu ridicatul din umeri al celor care ar trebui sa răspundă, aşa că cerem concret: documente, responsabili şi vinovaţi. Plus intrarea urgenta în legalitate!", a declarat comisarul general Marioara Artemis Gătej. 

 



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.