DEZVăLUIRI

PRIMAR trimis în judecată pentru că a asfaltat drumurile înainte de a avea toate actele necesare


PRIMAR trimis în judecată pentru că a asfaltat drumurile înainte de a avea toate actele necesare

PUTEREA24 | 2023-06-15 14:00

Un primar a fost trimis în judecată pentru asfaltarea unor drumuri înainte de a obţine toate documentele legale necesare pentru lucrările efectuate. Decizia magistraţilor nu este definitivă şi a fost deja contestată de edil, care susţine că a demarat lucrările pentru că drumurile deveniseră impracticabile din cauza ploilor, iar locuitorii nu mai aveau pe unde circula, scrie News.ro.

Primarul comunei buzoiene Cochirleanca, Nicolae Stanciu, aflat la al doilea mandat, este acuzat de procurori că în mandatul trecut ar fi asfaltat ilegal trei străzi din comună. Edilul ar fi  încheiat cu o societate din Buzău două contracte de asfaltări în decembrie 2018 şi ianuarie 2019 iar la finele lunii mai 2019 societatea respectivă ar fi început asfaltarea drumurilor săteşti fără a mai aştepta obţinerea autorizaţiei de construcţie. „Instanţa dispune începerea judecării cazului în ceea ce îi priveşte pe Nicolae Stancu, primar al UAT Cochirleanca, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public, în formă continuată (2 acte materiale), faptă prevăzută şi pedepsită de art. 341, alin. (1) din Codul penal, cu aplic. art. 35, alin. (1) din Codul penal, constând în aceea că, în calitate de primar şi reprezentant al UAT Cochirleanca la semnarea contractului nr. 8287/10.12.2018 având ca obiect “lucrări covor asfaltic DS3, DS41 – sat Boboc şi DS10, DS11, DS12, DS36 şi DS38 – sat Cochirleanca” şi a contractului nr. 3487/09.05.2019 având ca obiect “lucrări covor asfaltic DS2, DS5, DS9, DS11 – sat Roşioru şi DS8, DS9 – sat Cochirleanca” contracte încheiate între această instituţie în calitate de achizitor şi S.C. LEU AQUACULTURA S.R.L. în calitate de executant, în perioada 22.05.2019 – 06.06.2019 a efectuat lucrări de reabilitare a drumului public fără autorizaţie de construcţie eliberată în condiţiile legii”, se arată în încheierea şedinţei de judecată din camera preliminară a Judecătoriei Râmnicu Sărat.

Totodată, proprietarul societăţii cu care Primăria Cochirleanca a încheiat contractele de lucrări de asfaltare ale celor trei drumuri săteşti este trimis în judecată pentru efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public, în formă continuată.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.