DEZVăLUIRI

Prințul din Liechtenstein RUPE tăcerea. Ce spune despre ursul Arthur, omorât la vânătoare


Prințul din Liechtenstein RUPE tăcerea. Ce spune despre ursul Arthur, omorât la vânătoare

E.Ş. | 2021-05-07 21:43

După scandalul declanșat de uciderea ursului Arthur, prințul Emanuel von und zu Liechtenstein face primele declarații despre aceste subiect și susține că nu el l-a omorât pe cel mai mare urs din România.

Într-o declarație pentru presa din Austria, Emanuel spune că are probe care îi susțin spusele. Prințul confirmă că a ucis un urs în România dar susține că animalul pe care l-a împușcat ar fi fost unul eliberat pentru împușcare, şi nu Arthur.

Mai mult, Emanuel precizează că are fotografii care demonstrează că animalul ucis de el nu este ursul Arthur.

"După ce un urs a pătruns frecvent în așezări, a fost clasificat ca periculos de către autoritățile române responsabile și eliberat pentru tragere. Am dobândit legal și am exercitat autorizația de vânătoare de la autoritățile responsabile”, a spus prințul, conform publicației Kronen Zeitung, citată de.

"Îmi pare extrem de rău și prezint scuze pentru faptul că a fost creată o impresie care a făcut ca mulți oameni să aibă sentimentele rănite. Vânătoarea are o lungă tradiție pentru familia noastră. În acest caz, a servit și pentru evitarea pericolului”, a adăugat acesta.

Prințul a mai subliniat că România are cea mai mare populație de urși din Europa, cu peste 8.000 de animale. Taxele plătite pentru vânătoare ar fi, după cunoștința sa, investite în principal în programe de conservare a urșilor.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.