DEZVăLUIRI

Raport final: CAUZA incendiului de la Spitalul din Piatra Neamț


Raport final: CAUZA incendiului de la Spitalul din Piatra Neamț

E.Ş. | 2021-08-26 20:39

Expertiza incendiului de la spitalul din Piatra Neamț a fost finalizată, iar raportul INSEMEX se află acum la Institutul Național de Expertize Criminalistice.

”După 9 luni, Institutul Național de Expertize Criminalistice a primit raportul de expertiză al specialiștilor INSEMEX Petroșani, privind incendiul care a avut loc în 14 noiembrie 2020. După 9 luni, în sfârșit procurorii pot să coroboreze aspectele sesizate până acum din declarațiile care au fost luate, peste 100 de declarații în acest dosar care se află la Parchetul General la această oră, preluat de la Parchetul de la Tribunalul Piatra Neamț. Și concluziile, pe care eu le-am aflat pe surse judiciare, au mers către o candelă care a aprins, nu se știe cum, un cablu de injectomat de la un ventilator mecanic și așa s-a produs un scurt circuit, posibil și o scânteie care a dus la acest dezastru în urma căruia avem 15 persoane decedate.

Există declarații contradictorii. Evident, cel care a pus acea candelă, probabil a pus-o gândindu-se că unul dintre cei aflați în ATI-ul care fusese mutat de la etajul trei, la etajul doi, doar înainte cu câteva ore de incendiu, avea nevoie de o candelă pentru că se afla într-o stare extrem de gravă. Numai că, indiferent în ce situație gravă se află un pacient, în secțiile de Terapie Intensivă nu ai voie cu așa ceva, pentru că orice flacără într-un spațiu în care este full oxigen, se poate întâmpla o catastrofă de acest gen”, a declarat jurnalistul Adina Anghelescu la . 

Două saloane de Terapie Intensivă au fost cuprinse de flăcări la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut. Aici se aflau nu mai puțin de 16 pacienți în stare critică, ce primeau îngrijiri în medicale pe secția ATI-COVID a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.