DEZVăLUIRI

REACȚIA dr. Musta, după ce avocatul Piperea a dezvăluit că se ÎMBOGĂȚEȘTE de pe urma testelor COVID


REACȚIA dr. Musta, după ce avocatul Piperea a dezvăluit că se ÎMBOGĂȚEȘTE de pe urma testelor COVID

PUTEREA24 | 2020-10-22 23:28

Medicul Virgil Musta, șeful secției Boli Infecțioase din cadrul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, este acuzat de faptul ar câștiga bani din testările pentru depistarea noului coronavirus, prin intermediul unei clinici private. El a dezmințit toate aceste acuzații și a explicat că între spitalul la care lucrează și clinica unde se recoltează probele prelevate de la pacienți există un contract încheiat legal.

Invitat în direct la , în emisiunea moderată de Dana Chera, medicul Virgil Musta a dezmințit toate aceste acuzații care i-au fost aduse. Specialistul, apreciat ca fiind unul dintre comunicatorii de succes din România în ceea ce privește pandemia de COVID-19, a explicat faptul că într-adevăr între clinica privată și spitalul la care lucrează există o colaborare, însă ea este prevăzută în baza unui contract perfect legal:

„Nu cred că este o problemă, totul este legal, este o colaborare între Spitalul Victor Babeș, este un sprijin pentru Spitalul Victor Babeș, pentru că la un moment dat, pentru a descoperi cât mai multe cazuri de SARS-CoV-2, nu avea capacitatea de a recolta numărul mare de probe și atunci a apelat la Policlinia Profilaxis pentru a se face recoltări acolo” a explicat dr. Virgil Musta.

În privința sumelor de bani pe care le-ar încasa direct medicul Virgil Musta, acesta a precizat în emisiunea Danei Chera, faptul că, sumele pe care pacienții le plătesc pentru teste ajung, de fapt, la Spitalul „Victor Babeș”. „Da, este o colaborare, Profilaxis plătește banii spitalului. Banii nu rămân la Profilaxis. Banii se duc la Spitalul Victor Babeș, este și un ajutor pentru dezvoltarea Spitalului Victor Babeș. Singurele sume care rămân la Policlina Profilaxis sunt cele pentru manopera din timpul recoltării, pentru că exită niște costuri pentru recoltare” a mai spus dr. Virgil Musta.

Medicul timișorean a explicat faptul că nu-l va acționa în instanță pe avocatul Gheorghe Piperea pentru acuzațiile publice pe care le-a lansat pe rețele de socializare. A făcut, însă, o precizare care ar putea fi cheia înțelegerii acestor atacuri, anume faptul că, în perspectiva alegerilor parlamentare, a fost ofertat de toate partidele intrate în cursă.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, avocatul Piperea a scris:

„Un doctor, șef de secție de boli infecțioase la un spital din Timișoara, aproape că plânge de focul pacienților și de starea psihologică a colegilor din “linia întâi” a luptei cu Covid. E coleg de “suferință” cu managerul acelui spital (Oancea), care spunea că îi așteaptă cu lumânări în spital pe negaționiști. Se numește Virgil Musta și e un vector important al ideologizării covidului și al răspândirii panicii menite a subjuga sufletele și a bloca rațiunea. Același doctor este prezent pe pagina de prezentare a clinicii Profilaxis din Timișoara, alături de alți trei doctori cu numele Musta.

Probabil că respectiva clinică e proprietatea familiei. Această clinică efectuează teste covid pe care le prelucrează la spitalul Victor Babeș din Timișoara, unde dl dr Musta este șef de secție de infecțioase și plânge artistic pe umerii familiilor de bolnavi COVID-19 și ai colegilor “din linia întâi”. Testul covid se face pentru “modesta” sumă de 300 de lei. Înmulțiți cu 30 de mii de teste (cu siguranță sunt mai multe, de când cu deschiderea robinetului testărilor), și o să vedeți cât de “modestă” e suma totală obținută numai din testare – 9 mil lei(…)”.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.