DEZVăLUIRI

Șeful SIPI Suceava, ridicat de procurorii DNA. Acuzația care i se aduce


Șeful SIPI Suceava, ridicat de procurorii DNA. Acuzația care i se aduce

PUTEREA24 | 2021-03-03 20:53

Colonelul Florin Constantin Timu, șeful Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Suceava, a fost ridicat de procurorii DNA. Acesta este acuzat de luare de mită.

Audierile vor avea loc la sediul structurii centrale a DNA pentru că Florin Timu face parte dintr-o structură militară. Ca atare, competența aparține procurorilor militari din cadrul DNA.

Potrivit unor surse judiciare citate de , şeful SIPI Suceava este acuzat că ar fi primit mită de la fostul şef de la Permise Suceava, comisarul Radu Obreja, în schimbul protecţiei oferite.

Înainte de a fi dus la audieri, o echipă venită de la București a derulat două percheziții, una la locuința lui Florin Constantin Timu și cealaltă la sediul SIPI Suceava, situat în clădirea unde funcționează și Inspectoratul de Poliție al Județului Suceava, potrivit .

Dosarul instrumentat de procurorii militari din cadrul DNA este o disjungere a dosarului în care a fost trimis deja în judecată ofițerul Mihail Martin, din cadrul Serviciului Județean Suceava al Direcției Generale Anticorupție.

În același dosar a mai fost trimis în judecată și comisarul-șef Radu-Ionuț Obreja, fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava. În actualul dosar există indicii că Radu Obreja i-ar fi dat diferite sume de bani colonelului Florin Constantin Timu.

De altfel, într-o interceptare din dosarul deja trimis în judecată se poate auzi că lui Mihail Martin urma să i se dea o mașină, iar lui Florin Constantin Timu o anumită sumă de bani.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.