DEZVăLUIRI

Șoferul bărcii răsturnate în râul Mureș, REȚINUT pentru ucidere din culpă / Era beat și fără permis


Șoferul bărcii răsturnate în râul Mureș, REȚINUT pentru ucidere din culpă / Era beat și fără permis

PUTEREA24 | 2023-05-01 13:22

Bărbatul care conducea barca răsturnată în râul Mureş, în zona Periam Port, un tânăr de 33 de ani, a fost reţinut pentru ucidere din culpă. Un copil a murit, iar alte patru persoane, printre care şi doi copii, sunt dispărute.

Tânărul care a decis să îi pe oameni şi să îi ducă pe celălalt mal al râului Mureş nu are certificat de conducător al ambarcaţiunii şi, mai mult, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice în acel moment.

Potrivit poliţiştilor, acesa avea o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

"În seara zilei de 30 aprilie, în jurul orei 20.40, un bărbat de 33 de ani, din Semlac, s-a deplasat de pe malul stâng al râului Mureș (Periam Port- Jud. Timiș) spre malul drept (Jud. Arad), în extravilanul localității Semlac, cu o barcă din lemn.

În ambarcațiune, din extravilanul localității Semlac, s-au îmbarcat 11 persoane (5 majore și 6 minore), pentru a ajunge în Periam Port.

La aproximativ 2-3 metri de mal ambarcațiunea s-a scufundat.

În urma incidentului, a survenit decesul unui minor de 3 ani, din Semlac, în continuare fiind căutați un bărbat de 29 de ani, din Arad, un bărbat de 31 de ani, din Nădlac si doi copii minori, din Nădlac.

Din cercetări a reieșit că bărbatul care conducea nu deține certificat de conducător al ambarcațiunii, iar ambarcațiunea nu este înmatriculată.

Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,31 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad cu propunerea luării de măsuri preventive.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă", se arată într-un comunicat al anchetatorilor.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.