DEZVăLUIRI

Stenograme: sindicaliștii de la Metrou plănuiau ASASINAREA ministrului Drulă și a directorului Metrorex


Stenograme: sindicaliștii de la Metrou plănuiau ASASINAREA ministrului Drulă și a directorului Metrorex

PUTEREA24 | 2022-05-16 15:06

Au apărut stenograme incendiare în care sindicaliștii Metrorex plănuiau să plătească bandiți ucraineni pentru a-l asasina pe Cătălin Drulă (foto), pe atunci, ministru al Transporturilor.

În luna martie a anului trecut traficul la metrou a fost blocat în urma unui protest despre care s-a spus că este unul spontan.

Din rechizitoriul DNA reiese faptul că sindicaliştii din Metrorex voiau să scape de Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor de la acea vreme şi de directorul Metrorex, Ştefan Paraschiv. Drept pentru care au venit şi cu mai multe scenarii. Potrivit News.ro, iniţial, Cristian Cozonac, unul dintre angajaţii apropiaţi de Ion Rădoi, pe un grup de WhatsApp, a venit cu ideea angajării unor racheţi ucraineni care să îi ajute să scape atât de fostul ministru al transporturilor, cât şi de directorul Metrorex. 

"Hai pe ei. Cât costă niște racheţi d-ăia ucraineni? Hai să punem preț pe capetele lor. 5.000 de angajați, dacă donează fiecare 1.000 lei, facem vreun milion de euro. Și luăm ceva de calitate. Punem preț pe două capete: Drulă și directorul. Şi-ai să vezi cum ne lasă lumea în pace. Păi altfel nu se mai poate. Ajungem la disperare", a propus acesta, potrivit rechizitoriului DNA citat de .  

Însă nu s-au oprit aici. Un alt angajat al Metrorex, a propus o grevă spontană astfel încât sindicatul să nu poată fi acuzat că a oprit metroul, iar mecanicii care refuză să pornească trenurile să nu poată fi concediaţi.

"Cum ar fi ca în semn de protest mecanicii să refuze să mai iasă cu trenurile în circulație pentru că au fost amenințați că li se taie din salariu. La o grevă spontană nu poate fi acuzat sindicatul. Mecanicii nu pot fi dați afară deoarece nu ai pe cine să angajezi în loc. Așa o... și Drulă cu amenințările." 

În discuţie a intervenit şi Iulian Popescu, liderul organizaţiei de tineret a USLM și, persoană apropiată a lui Ion Rădoi, potrivit procurorilor. 

Iulian Popescu: Câți mecanici sunt dispuși să facă asta, Nicule? 

Nicu MTX: Sunt 2-3, celorlați le este frică. 

Iulian Popescu: Mâine vorbiți între voi și opriți trenurile dacă aveți sânge în instalație. 

Nicu MTX: La mecanici cam întodeauna a fost problema asta.

Iulian Popescu: Mda, dacă se dă semnalul o să forțăm ceva".

Amenințările au continuat, iar pe 24 martie 2021, pe acelaşi grup de WattsApp, Cristian Cozonac a postat următorul mesaj, referindu-se la ministrul Cătălin Drulă și la directorul general Ștefan Paraschiv: 

"Dacă și dă afară, şi taie și din bani… trebuie să îi omorâm…la propriu". Iulian Popescu l-a avertizat să nu mai spună așa ceva nici în glumă, pentru că sunt supravegheați. 

Tot în acea perioadă, în lupta sa cu Cătălin Drulă, "baronul" de la metrou, l-a contactat pe fostul ministru PSD al Transporturilor, Răzvan Cuc. În plus, acesta a încercat să facă presiuni la conducerea PNL, partid aflat atunci la guvernare împreună cu USR, să-l dea jos pe ministrul Transporturilor de atunci, dar și să împiedice dezafectarea stațiilor de metrou de gheretele și chioșcurile pe care le închiria firma sindicatului şi din care obţinea profituri uriaşe. 

În 2021, Ion Rădoi l-ar fi constrâns pe ministrul Transporturilor să acorde în continuare firmei sindicatului drepturile de a folosi spaţiile comerciale ocupate în mod abuziv, prin organizarea unui protest ilegal.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.