DEZVăLUIRI

UMILINȚĂ la Euro. Politicienii pe locurile VIP, Hagi și Baciul la tribuna a II-a!


UMILINȚĂ la Euro. Politicienii pe locurile VIP, Hagi și Baciul la tribuna a II-a!

E.Ş. | 2021-06-14 23:10

Foștii mari internaționali ai României au primit bilete din partea Federației la tribuna a II-a, la meciul Austria - Macedonia de Nord 3-1, în vreme ce politicienii Orban, Barna, Bode, Aurescu, Dâncu, și procurorul-șef al DNA au văzut confruntarea din zona VIP a Arenei Naționale. Acolo a luat loc aproape toată crema politică de azi:

Organizarea primului meci în România la un turneu final a produs și scene incredibile și revoltătoare. Duminică seara, pe Arena Națională, cei mai valoroși și mai titrați fotbaliști din istoria echipei naționale au avut parte de o surpriză negativă de proporții. 

Au fost trimiși de FRF să urmărească meciul de la tribuna a II-a, la un loc cu ceilalți spectatori, fie că aceștia erau macedoneni, austrieci sau români care aveau tichet în zona respectivă.

Printre foștii mari fotbaliști care au primit invitația în acea parte a stadionului s-au aflat și Hagi, Gică Popescu și Dorinel Munteanu, care sunt primii 3 în topul selecțiilor all-time în echipa națională.

Decizia a fost una surprinzătoare mai ales că în zona VIP a Arenei Naționale au luat loc personaje extrem de puțin cunoscute publicului, dar care în momentul de față au funcții importante în organigrama FRF. 

Printre acestea, în afara președintelui Răzvan Burleanu, s-au aflat Radu Vișan, Gabriel Bodescu, dar și Mihai Stoichiță. Acesta din urmă e directorul tehnic al Federației.


UMILINȚĂ la Euro. Politicienii pe locurile VIP, Hagi și Baciul la tribuna a II-a!

Tot pe fotoliile de la VIP au luat loc și o serie de politicieni, de la majoritatea partidelor din Parlament. Anca Dragu (președinta Senatului), Ludovic Orban (fost premier, președinte PNL), Dan Barna (vice-premier, președinte USR), Bogdan Aurescu (ministrul Afacerilor Externe), Lucian Bode (ministrul Afacerilor Interne), dar și primarul Capitalei, Nicușor Dan, toți aceștia dintre cei aflați la putere. 

Apoi, Vasile Dâncu, din partea PSD și un apropiat al șefului FRF. Un loc privilegiat a avut și Crin Bologa, șeful Direcției Naționale Anticorupție, care a stat în dreapta ministrului de interne.

Toți cei care au avut locuri la VIP au beneficiat de un protocol de lux. În interiorul arenei, în spatele locurilor de la oficială, sub tribuna I, a fost amenajat un restaurant, în care toate oficialitățile au avut parte de mâncare și băutură de tip bufet suedez.

”Întregul proces de ticketing la EURO 2020 este gestionat de UEFA, care nu oferă invitații. Federația Română de Fotbal a făcut o cerere de cumpărare de bilete la UEFA, pentru a oferi locuri în tribună fostelor glorii fotbalistice, și a primit bilete de categoria I. Prețul este tipărit pe bilet. FRF a făcut acest demers pentru 60 de glorii ale fotbalului românesc, oferindu-le cea mai bună variantă avută la dispoziție la meciurile organizate de UEFA. 

În privința locurilor VIP, facem precizarea că FRF nu a deținut locuri în acest sector. UEFA a avut invitați proprii, străini și români, printre care conducerea FRF (președinte, secretar general, secretar general adjunct, director tehnic) și managerul Structurii Locale de Organizare a EURO 2020 la București. 

Totodată, este util de știut că UEFA are un alt criteriu de împărțire a locurilor în tribune, diferit de sistemul Tribuna I, Tribuna II și Peluze. Cele 3 categorii UEFA sunt: 

• Categoria 1 – central, între cele două careuri de 16 m, pe ambele părți ale stadionului 

• Categoria 2 – colțurile terenului 

• Categoria 3 – peluze” a fost răspunsul FRF după dezvăluirile



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.