DEZVăLUIRI

Continuă violențele în școli: un elev și-a amenințat profesorul cu un cuțit!


Continuă violențele în școli: un elev și-a amenințat profesorul cu un cuțit!

PUTEREA24 | 2023-04-20 15:24

Un elev de 15 ani de la Liceul sportiv din municipiul Bacău a fost reținut de polițiști după ce și-a amenintat un profesor cu un cuțit, în urma unei discuții în contradictoriu. Nu este primul incident de acest gen, în urmă cu doar două săptămâni, o profesoară de limba japoneză de Colegiul „Ion Creangă” din București a fost înjunghiată în gât de un elev de clasa a X-a, la începutul orei.

Un bărbat de 42 de ani a sesizat miercuri după-amiază la 112 că în timp ce se afla în incinta unei unităţi de învăţământ, ar fi intervenit să aplaneze un conflict spontan între un elev şi un cadru didactic, elevul având asupra sa un „obiect înțepător”, scrie Ziarul de Băcau.

„La faţa locului, din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 19 aprilie a.c. un elev de 15 ani, aflându-se în sala de sport, pe fondul unor discuţii contradictorii cu profesorul, ar fi scos din rucsac un obiect înțepător şi l-ar fi ameninţat pe acesta, după care a părăsit incinta şcolii, abandonând obiectul. Minorul a fost identificat la scurt timp de către o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 1 Poliţie și condus la sediu pentru audieri. Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară care au luat măsura reținerii tânărului de 15 ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi ameninţare”, a informat IPJ Bacău.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Bacău, liceul unde a avut loc incidentul a început propria ancheta. „Incidentul de la Liceul cu Program Sportiv Bacău a fost raportat imediat și la Inspectoratul Școlar Judetean. Unitatea de învățământ a demarat deja propria anchetă, în paralel cu cercetarea pe care o face și Inspectoratul de Politie, cărouia i-a fost solicitată intervenția de către școală.

Astăzi s-a întrunit și comisia de violență de la nivelul unității de învățământ respective, pentru a stabili exact măsurile ce se impun în acest caz, iar Inspectoratul Școlar monitorizează deja în detaliu toate aceste aspecte”, a transmis Inspectoratul Școlar.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.