ECONOMIE

Eurobarometru: 75% dintre români își doresc adoptarea monedei Euro


Eurobarometru: 75% dintre români își doresc adoptarea monedei Euro

E.Ş. | 2021-07-09 22:51

75% dintre români sunt în favoarea introducerii monedei euro, arată cel mai recent sondaj Eurobarometru Flash, publicat vineri. Sondajul a fost realizat în cele șapte state membre care nu au aderat încă la zona euro, și anume în Bulgaria, Cehia, Croația, Ungaria, Polonia, România și Suedia.

Conform unui comunicat al CE, marea majoritate a cetățenilor UE intervievați (60 %) consideră că trecerea la moneda euro a avut consecințe pozitive pentru țările care o utilizează deja. 52 %consideră că, în general, vor fi consecințe pozitive ale introducerii monedei euro pentru țara lor și 55 % afirmă că introducerea monedei euro ar avea consecințe pozitive inclusiv pentru ei înșiși.

În ansamblu, 57 % dintre respondenți sunt în favoarea introducerii monedei euro în țara lor.

Cele mai ridicate procente de respondenți cu opinie pozitivă s-au înregistrat în România (75 % în favoarea monedei) și Ungaria (69 %). În toate statele membre care au participat la sondaj, cu

excepția Cehiei, s-a înregistrat o creștere a proporției celor care sunt în favoarea introducerii monedei euro, comparativ cu 2020.

Cele mai mari creșteri sunt observate în România (de la 63 % la 75 %) și Suedia (de la 35 % la 43 %).



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.