ECONOMIE

A fost lansată licitaţia pentru ȘOSEAUA OCOLITOARE a stațiunilor Azuga şi Buşteni


A fost lansată licitaţia pentru ȘOSEAUA OCOLITOARE a stațiunilor Azuga şi Buşteni

PUTEREA24 | 2023-01-20 18:11

A fost lansată licitaţia pentru şoseaua ocolitoare a stațiunilor Azuga şi Buşteni de pe Valea Prahovei, tronson care ar urma să decongestioneze DN1, supraaglomerat aproape în permanență și care va avea 9,43 km, va fi terminat în trei ani şi va costa 838 milioane lei.

Consiliul Judeţean Prahova informează că termenul de depunere a ofertelor în cadrul licitaţiei pentru proiectul „Acces rutier complementar descărcare A3 Azuga – Buşteni“ este 23 februarie 2023.

„Şoseaua va avea două benzi şi va începe de la intersecţia cu breteaua de descărcare a autostrăzii A3  între Sinaia şi Poiana Ţapului - DN1 (km. 126+640), având finalul în Azuga, la intrare în DN1 (km. 136 +100 prin stânga).  Lucrările presupun construirea părţii carosabile, a unui semitunel, a unui viaduct, a 11 poduri peste râul Prahova, a două pasaje subterane şi a altor două supraterane, intersecţii simple cu străzile locale şi giratorii la intersecţia cu DN1, lucrări de apărări de maluri, terasamente şi de consolidare versanţi”, informează Consiliul Judeţean Prahova. 

Finanţarea este asigurată de Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., din fonduri europene – prin Programul Operaţional de Transport 2021-2027.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.