ECONOMIE

ASF atrage atenția asupra a sute de servicii de investiţii financiare FĂRĂ autorizație


ASF atrage atenția asupra a sute de servicii de investiţii financiare FĂRĂ autorizație

E.Ş. | 2023-06-16 18:40

ASF avertizează că sunt 199 de site-uri web, care promovează servicii de investiţii financiare dar care aparţin unor entităţi neautorizate de Autoritate. Circa 82% dintre entităţile care comit fraude în mediul online au sediul în state terţe sau pretind că au sediul în state terţe.

ASF recomandă celor care doresc să investească pe piaţa de capital să verifice pe site-ul autorităţii dacă entităţile pe care le au în vedere sunt autorizate sau nu.

”ASF acordă o atenţie deosebită fenomenului fraudelor financiare din mediul online, comise de firme neautorizate. În ultimii trei ani, A.S.F. a derulat o campanie susţinută de informare a consumatorilor şi a atras atenţia asupra faptului că investiţiile financiare trebuie realizate în deplină cunoştinţă de cauză şi doar după o analiză atentă a ofertelor primite”, precizează autoritatea.

Autoritatea a creat pe pagina web oficială o secţiune dedicată problematicii entităţilor neautorizate (”Atenţie la entităţi neautorizate!”). Secţiunea conţine atât informaţii privind cele mai întâlnite practici utilizate de entităţile neautorizate, cât şi recomandări pentru potenţialii investitori. Segmentarea informaţiilor a fost realizată astfel încât să răspundă la întrebări de tipul: ”Ce trebuie să faceţi pentru a evita să utilizaţi o entitate neautorizată?”, ”Ce trebuie să faceţi dacă aţi fost contactat de o entitate care nu se regăseşte în Registrul A.S.F.?”, ”Ce trebuie să faceţi dacă aţi utilizat serviciile unei entităţi care nu se regăseşte în Registrul A.S.F.?”. De asemenea, secţiunea pune la dispoziţie formulare de raportare către A.S.F. a acestor entităţi şi este actualizată continuu, în funcţie de tendinţele observate în ceea ce priveşte practica acestor entităţi.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.