ECONOMIE

BANI de la stat pentru AEROPORTURILE din România


BANI de la stat pentru AEROPORTURILE din România

PUTEREA24 | 2022-05-06 15:21

Guvernul a aprobat vineri un memorandum în baza căruia şase aeroporturi din ţară vor primi bani de la stat în valoare de 21.374.000 lei în contextul dificultăților cu care s-au confruntat pe timpul pandemiei de Covid.

Memorandumul vizează acordarea unor ajutoare de stat operatorilor economici care administrează aeroporturi şi care în anul 2019 au înregistrat un trafic de pasageri mai mare de 200.000 de pasageri, dar mai mic de 3 milioane.

"În baza art. 107 alin.(3) lit. b) din Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene şi a Cadrului temporar pentru măsurile de ajutor de stat de sprijinire a economiei în contextul actualei pandemii de COVID-19, program aprobat şi promovat de Comisia Europeană, actul normativ stabileşte o schemă de ajutor de stat de 21.374.000 lei, prin care vor fi finanţate aeroporturile eligibile care se confruntă, din aceste motive, cu un deficit de lichiditate. Este vorba de aeroporturile din Iaşi, Sibiu, Craiova, Bacău, Suceava şi Timişoara", a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.