ECONOMIE

Continuă HAOSUL! Ce pot face românii dacă le vin facturile cu ÎNTÂRZIERE


Continuă HAOSUL! Ce pot face românii dacă le vin facturile cu ÎNTÂRZIERE

E.Ş. | 2022-10-04 20:19

Continuă haosul din energie. Furnizorii vor întârzia emiterea facturilor privind consumul pe luna septembrie. Explicația este că nu au avut timp să-şi adapteze softurile de emitere a facturilor. Întârzierile ar mai putea apărea în funcție de hotărârile luate la nivel înalt și de data punerii acestora în aplicare.

”Este vorba despre modalitatea de facturare. Noi nu facturăm la finalul unei luni, noi facturăm zilnic. Pentru modificările de la 1 septembrie, pentru acei clienți care au dată pe facturi, să spunem până în 20 septembrie, și emitem o factură, între 15 august și 15 septembrie, este posibil ca 15 zile din luna septembrie să se aplice noul cadru, pe care l-am aflat curând. Este posibil pentru cei care intră în această categorie să se înregistreze întârzieri, până când se adaptează sistemele informatice. Nu spun că se va întâmpla peste tot. Însă, dacă pentru anumiți consumatori se înregistrează o anumită întârziere, nu trebuie să intre în panică. Vor primi factura imediat ce furnizorul va reuși să ajusteze sistemele informatice”, explică Dana Dărăban, directorul Executiv al Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie, conform .

Aceasta mai spune că este posibil să mai apară acest tip de sincope, în funcție de hotărârile luate la nivel înalt.

”Dacă luăm cu valoare de exemplu ce am văzut la Senat, noi va trebui să vedem prin regularizări ulterioare ce facem (...) Am prefera ca, pe viitor, autoritățile să înțeleagă că ar trebui să ne dea măcar 30 de zile pentru a adapta sistemele informatice”, spune aceasta.

Ce putem face în cazul facturilor întârziate?

”Dacă se întâmplă ca în decurs de câteva zile un client să primească ambele facturi, una să vină cu întârziere și alta la timp, și situația financiară a clientului nu îi permite, recomand să vorbească cu furnizorul și să ceară reeșalonarea. Dacă nu își permite să achite până în termen, atunci poate cere sprijinul furnizorului”, întărește aceasta.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.