ECONOMIE

Certificatul VERDE devine obligatoriu pentru obținerea permisului de conducere și la accesul în sediile DRPCIV


Certificatul VERDE devine obligatoriu pentru obținerea permisului de conducere și la accesul în sediile DRPCIV

PUTEREA24 | 2021-10-24 15:12

Cei care vor să susţină examenul pentru obţinerea permisului de conducere, dar şi persoanele care solicită eliberarea de permise şi înmatriculări aut, nu vor mai putea pătrunde în sediile Serviciilor de Permise şi Înmatriculări decât dacă dețin certificat verde COVID sau alte documente asimilate.

Potrivit HG Nr. 1090/2021, accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare este permis doar persoanelor care se află în una dintre următoarele situaţii:

a) sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

b) prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;

c) prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;

d) se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Persoanele în cauză trebuie să facă dovada situaţiilor mai-sus menţionate prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare.

– Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru candidaţii care susţin examenul pentru obţinerea permisului de conducere (atât proba teoretică, cât şi cea practică), dar şi pentru persoanele care solicită eliberarea de permise şi înmatriculări auto.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.