ECONOMIE

Decizie de interes pentru fanii rețelelor Auchan și Carrefour: Tranzacția a fost anulată


Decizie de interes pentru fanii rețelelor Auchan și Carrefour: Tranzacția a fost anulată

PUTEREA24 | 2021-10-10 20:29

Carrefour a decis să renunţe la o posibilă fuziune cu Auchan, după ce cei doi retaileri francezi au purtat discuţii exploratorii în ultimele luni, a relatat sâmbătă publicaţia Le Figaro, citată de Reuters.

Decizia a fost luată joi de comitetul strategic al Carrefour, la recomandarea directorului general Alexandre Bompard, care a considerat că o astfel de tranzacţie ar fi prea complicată. Reprezentanţii Carrefour şi Auchan nu au putut fi contactaţi pentru comentarii.

Le Monde a scris la sfârşitul lunii septembrie că Bompard analizează opţiunile pentru consolidarea sectorului şi că grupul pe care îl conduce a discutat cu familia Mulliez, care controlează Auchan. Carrefour a anunţat în iunie că a început să analizeze diferite posibile consolidări, vânzări sau unificări ale filialelor din străinătate, dar că nu a luat nicio decizie referitoare la vânzarea unor active.

În ianuarie, compania canadiană Alimentation Couche-Tard a renunţat la o ofertă de 16,2 miliarde de euro pentru Carrefour, după ce guvernul francez s-a opus acordului, citând îngrijorări legate de securitatea alimentară.Parerea ta...

Doresc sa comentez(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.