ECONOMIE

Electrica SA, amendată pentru nerespectarea legii privind racordarea prosumatorilor la rețelele de energie


Electrica SA, amendată pentru nerespectarea legii privind racordarea prosumatorilor la rețelele de energie

PUTEREA24 | 2021-06-22 14:04

Autoritatea Națională de Reglemenatre în Domeniul Energiei (ANRE) a finalizat o acțiune de control desfășurată la societatea Distribuție Energie Electrică România SA, în zona de competență a fostei Societăți de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord. S-a verificat respectarea prevederilor legale privind racordarea prosumatorilor (consumatori care își produc singuri energia din surse regenerabile) la rețelele de energie electrică.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că operatorul de distribuție a stabilit incorect soluții de racordare generând, astfel, costuri suplimentare pentru prosumatori. Totodată a furnizat prosumatorilor, prin intermediul paginii de internet, informații incomplete privind documentația necesară racordării la rețeaua de energie electrică și a a completat incorect conținutul Avizelor Tehnice de Racordare (ATR) și al Certificatelor de Racordare (CR).

Electrica a fost sancționată cu amendă contravențională în valoare de 155.000 lei și este obligată să ia măsuri și termene de conformare în vederea remedierii situațiilor neconforme constatate.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.