ECONOMIE

Fermierii cer ajutorul lui Klaus Iohannis: Acuză o lovitură dură dată de parlamentari


Fermierii cer ajutorul lui Klaus Iohannis: Acuză o lovitură dură dată de parlamentari

PUTEREA24 | 2021-03-02 11:31

Fermierii fac un apel la preşedintele Klaus Iohannis pentru a media conflictul dintre ei şi Guvern, referitor la despăgubirile de secetă.

„Mai sunt câteva ore până la votul final din Parlament pe proiectul Legii bugetului de stat şi parlamentarii de la Putere, în ciuda tuturor apelurilor din mediul asociativ agricol, sunt pe cale să dea o lovitură nimicitoare pentru zeci de mii de fermieri români şi să pună în pericol agricultura naţională în anul 2021, afectând securitatea alimentară a naţiunii„, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Forţa Fermierilor.

Fermierii îi cer lui Klaus Iohannis să medieze situaţia creată prin refuzul Guvernului şi a majorităţii parlamentare de a include despăgubirile de secetă pentru culturile de primăvară aferente anului 2020 în legea bugetului: „Regretăm cu suntem nevoiţi să facem acest demers public, al disperării, către preşedintele României.

Suntem în această situaţie pentru că fermierilor acestei ţări le-a fost înşelată încrederea prin nenumăratele promisiuni publice, inclusiv în timpul şi după campania electorală, că aceste despăgubiri vor fi acordate de la buget, în acest an. Promisiunile nu au fost respectate. Considerăm că domnul Klaus Iohannis, pe baza prevederilor articolului 80 din Constituţia României, care stipulează că preşedintele României este mediator între stat şi societate, poate debloca această situaţie creată şi îi poate salva pe mulţi dintre fermierii noştri de la un faliment sigur„.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.