ECONOMIE

Ford Craiova bagă 1000 angajați în ȘOMAJ TEHNIC


Ford Craiova bagă 1000 angajați în ȘOMAJ TEHNIC

PUTEREA24 | 2021-04-26 16:53

Criză la Ford Craiova. Din nou. Uzina din Bănie trimite circa 1000 de angajați în șomaj pe o perioadă de aproape o lună, de pe 26 aprilie până pe 21 mai. Mai mult decât atât, la sfârşitul lunii aprilie și începutul lunii mai, la Ford Craiova va fi suspendată producția de autovehicule timp de șase zile, iar roducția de motoare va fi suspendată pentru 10 zile.

“Ca urmare a problemei aprovizionării cu semiconductori, care afectează o mare parte din industria auto globală, în perioada 26 aprilie- 21 mai, Secția de Producție Vehicule de la Ford Craiova va opera în două schimburi, în loc de trei. În plus, estimăm în acest moment 6 zile fără producție de vehicule, în data de 29 aprilie, respectiv în perioada 10- 14 mai, precum și 10 zile fără producție de motoare, în perioada 26 aprilie - 14 mai. Continuăm totodată să prioritizăm configurațiile cheie de vehicule, gestionând în mod eficient volumele noastre alocate de semiconductori”, a declarat Ana Maria Timiș, director de comunicare al Ford România.

La uzina Ford din Craiova lucrează peste 6.000 de angajați, iar 1.000 de angajați dintr-un schimb de lucru ar urma să fie trimiși în șomaj tehnic pentru aproape o lună, perioadă în care vor fi plătiți cu 78% din salariul brut.

La uzina din Craiova, unde se produce Ford Puma și EcoSport, precum și motorul EcoBoost de 1.0 litri, a mai fost o oprire temporara de producție și în luna februarie.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.