ECONOMIE

Guvernul promite AJUTOR de stat de peste un milion de euro pentru stimularea investiţiilor


Guvernul promite AJUTOR de stat de peste un milion de euro pentru stimularea investiţiilor

E.Ş. | 2022-04-19 19:20

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat marţi că, în următoarea perioadă vom aproba în Guvern un ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor de peste un milion de euro cu impact major în economie. „Pregătim să introducem, de la 1 iunie, formula de sprijin pentru întreprinderile mici şi mijlocii care se confruntă cu dificultăţi din cauza efectelor generate de contextul regional”, a adăugat prim-ministrul.

„În următoarea perioadă vom aproba în Guvern un ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor de peste un milion de euro cu impact major în economie. Practic este o schemă care continuă. Ea a fost reactivată şi în felul acesta vom putea ca prin investiţiile pe care le faceţi dumneavoastră şi ceilalţi care au disponibilitatea şi văd oportunitate în economia românească, să putem să stimulăm şi să ne asigurăm că aceste investiţii vin şi asigură locuri de muncă, asigură dezvoltarea sănătoasă şi aşteptată atât de mult de către fiecare dintre români. Pentru această schemă am asigurat 200 milioane euro. Este practic un mecanism care răspunde aşteptărilor mediului economic, cu beneficii semnificative pentru industria prelucrătoare, industria construcţiilor, informaţii şi comunicaţii, sănătate, HoReCa şi asistenţă socială”, a afirmat Nicolae Ciucă, în întervenţia sa de la Forumul privind investiţiile, organizat de Consiliul Investitorilor Străini (FIC).

Acesta a mai anunţat că Executivul pregăteşte să introducă o formulă de sprijin, de la 1 iunie, pentru IMM care se confruntă cu dificultăţi.

„Pregătim să introducem de la 1 iunie formula de sprijin pentru întreprinderile mici şi mijlocii care se confruntă cu dificultăţi din cauza efectelor generate de contextul regional. Astfel 300 milioane vor fi direcţionaţi către aceste firme. Compensarea unei părţi la preţul carburantului pentru distribuitori şi transportatori, precum şi măsurile de susţinere a sectorului agricol şi industriei alimentare sunt de asemenea destinate susţinerii economiei. Aici doresc să subliniez faptul că am avut întâlniri cu fermierii, cu procesatorii din industria agroalimentară. Este clar că avem nevoie de retehnologizare, avem nevoie de a vedea potenţialul adevărat pe care îl are ţara noastră din punct de vedere al producţiei agricole, diversitatea producţie agricole din ţara noastră ne determină să acordăm atenţia cuvenită prelucrării acestei producţii şi obţinerii de produse finite cu valoare adăugată care să contribuie în mod esenţial la ceea ce pentru noi înseamnă o consolidare a economiei noastre, a bugetului de stat”, a mai explicat Ciucă.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.