ECONOMIE

Liderul RCA din România, City Insurance, OBLIGAT de instanță să reanalizeze 100.000 de dosare de daună


Liderul RCA din România, City Insurance, OBLIGAT de instanță să reanalizeze 100.000 de dosare de daună

E.Ş. | 2021-03-24 16:51

Decizie importantă în justiție pentru sute de mii de șoferi. Liderul pieței de asigurări, City Insurance, cu circa 3 milioane de clienți doar pe RCA, este obligată să își majoreze capitalul cu 16,5 milioane de euro și să reanalizeze circa 100.000 de dosare de daună. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a admis recursul formulat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) împreună cu grupul de service-uri Autocar și asociația COTAR, împotriva deciziei de suspendare a măsurilor luate de Autoritate, în februarie anul trecut, în vederea redresării situației City Insurance.

Decizia ICCJ e definitivă și executorie și trebuie pusă în aplicare de îndată. Potrivit legislației secundare din domeniul supravegherii în asigurări, dacă City Insurance nu va duce la îndeplinire măsurile, ASF are posibilitatea legală de a decide cele mai drastice măsuri, care merg până la punerea sub administrare specială a companiei sau chiar ridicarea licenței.

Este o victorie importantă pentru ASF, care a pierdut în ultima vreme mai multe procese cu cei doi mari jucători din RCA, City Insurance și Euroins, toate legate de sancțiuni aplicate firmelor.

” Admite recursurile formulate de pârâta Autoritatea de Supraveghere Financiară şi de intervenienţii Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizati din România, Auto Car Grup 1 Service S.R.L., Auto Car & Trucks Technology S.R.L. şi Standocolor S.R.L. împotriva Sentinţei nr. 355 din 4 iunie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal. Casează în parte sentinţa recurată. Respinge cererea de suspendare formulată de reclamanta Societatea de Asigurare Reasiguare City Insurance S.A. , ca neîntemeiată. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată în interesul pârâtei. Menţine soluţia dată excepţiei inadmisibilităţii. Respinge recursul incident formulat de reclamanta Societatea de Asigurare Reasiguare City Insurance S.A împotriva Sentinţei nr. 355 din 4 iunie 2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă.”, arată minuta ÎCCJ, citată de .

De menționat că terții intervenienți în proces, grupul de service-uri Autocar și asociația de transportatori COTAR( cu peste 1.500 de service-uri în componență), se află în conflict deschis cu City Insurance, cu care se judecă în mai multe procese. Aceștia acuză City că nu plătesc la timp și integral reparațiile pe RCA.

ASF a decis anul trecut să oblige City Insurance să își majoreze capitalul și să ia unele măsuri pentru rezolvarea problemelor în gestionarea dosarelor de daună. Practic, City este obligată să reanalizeze circa 100.000 de dosare RCA, după cum chiar avocații săi au afirmat în fața instanței care a decis suspendarea măsurii în iunie 2020.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.