ECONOMIE

Mai mulți bani la buget: Încasările ANAF au crescut cu peste 22% în primele opt luni


Mai mulți bani la buget: Încasările ANAF au crescut cu peste 22% în primele opt luni

PUTEREA24 | 2022-09-25 16:06

Încasările ANAF au crescut în primele opt luni ale anului cu 22,4% în termeni nominali și cu 12,5% în termeni reali, la 246,2 miliarde lei, a declarat președintele ANAF, Lucian Heiuș. Heiuș spune că a început să primească telefoane de amenințare, din cauza controalelor.

Planul instituției pentru acest an este 375,9 miliarde lei, a precizat Heiuș, la Digi24.

Șeful ANAF a sspus că, în urma controalelor începute la persoanele fizice, a început să primească telefoane de amenințare. „Este normal când ai o astfel de funcție”, a spus Heiuș, care a precizat că este apelat de pe cartele pre-pay și că nu se sperie.

Instituția spune că a identificat diferențe de peste 50.000 de lei între veniturile declarate și cele realizate în cazul a 500.000 de persoane. Instituția a suplimentat efectivul de inspectori pentru persoanele fizice și că în prezent media lunară a diferențelor de venituri descoperite este de 20 de milioane de lei, din care impozitul calculat este 5 milioane de lei.

Șeful ANAF spune că în perioada următoare vor fi demarate licitațiile pentu digitalizarea instituției, într-un program gestionat împreună cu Ministerul Finanțelor și că speră ca până la finele anului viitor să funcționeze deplin factura electronică.

În context, președintele ANAF a precizat că în jur de 300.000 de firme din România, adică aproximativ una din patru, nu au cont bancar, lucrând doar cu numerar.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.