ECONOMIE

Ministrul Finanțelor anunță CREȘTEREA salariului minim de la 1 ianuarie 2024


Ministrul Finanțelor anunță CREȘTEREA salariului minim de la 1 ianuarie 2024

E.Ş. | 2023-01-31 17:35

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu a anunțat o nouă creștere a salariului minim începând cu 1 ianuarie 2024. Ministrul nu a precizat suma finală, subliniind că totul depinde de evoluția economiei și de discuțiile cu mediul de afaceri. Măsurile sunt deja discutate de social-democrați care lucrează deja la programul de guvernare cu care Marcel Ciolacu va prelua funcția de premier.

”Ceea ce noi ne dorim este să creștem aceste deziderate. Să creștem veniturile oamenilor! Am spus că anul 2023 este un an de recuperare, astfel încât toată lumea să ajungă să nu mai aibă o lipsă de venituri din cauza inflației”, a declarat ministrul Finanțelor, Adrian Câciu pentru . 

”Salariul minim pe economie (n.red.) cu siguranță va crește de la 1 ianuarie 2024. Ceea ce vrem noi să găsim este parteneriatul cu mediul de afaceri astfel încât acest salariu minim să crească amplu, cel puțin cum a crescut de la 1 ianuarie 2023. Pe brut aproape 500 de lei, pe net mai mult de 300 de lei”, a mai spus Câciu. 

Întrebat dacă 4.000 de lei reprezintă o variantă pentru salariul minim, ministrul a spus că ”o să vedem cum rezultă și din dialog, și din analizele pe care le facem, și din ceea ce înseamnă, de fapt, dezbaterea din coaliție”. 



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.