ECONOMIE

O nouă BANCĂ de STAT apare în România. Cum se va numi?


O nouă BANCĂ de STAT apare în România. Cum se va numi?

PUTEREA24 | 2022-10-05 12:03

Guvernul aprobă miercuri cadrul legal pentru înființarea unei noi bănci de stat. Va fi o instituție de credit deținută 100% de statul român, prin Ministerul Finanțelor.

Banca de Investiții și Dezvoltare a României va avea rol de instituție de dezvoltare care va deservi întreprinderile românești și alte entități aparținând sectorului public și privat din România, în scopul susținerii finanțării de proiecte care contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării, creșterii competitivității, inovării și creșterii economice, precum și creșterii absorbției fondurilor europene, se arată în nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normativ.

Obiectivele strategice ale Băncii sunt facilitarea accesului la finanţare pentru IMM-uri, asigurarea accesului la finanţare pentru proiecte de infrastructură viabile, atragerea capitalului privat în investiţii şi îmbunăţirea absorbţiei fondurilor europene şi a efectului de multiplicare asociat şi funcţionarea ca administrator de fonduri europene şi furnizarea de asistenţă tehnică, scrie antena3.ro.

Banca de Investiții și Dezvoltare a României va utiliza o gamă largă de produse financiare: garanţii individuale şi garanţii de portofoliu, împrumuturi pentru finanţarea capitalului de lucru şi a proiectelor de investiţii, împrumuturi pentru eficienţă energetică, iar pe măsură ce capacitatea şi forţa sa financiară se vor consolida şi personalul va dobândi expertiză şi cunoştinţe specifice, BDR va putea include în gama de produse şi instrumente de investiţii de capital (de tip equity).



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.