ECONOMIE

Parlamentarii și-au MĂRIT salariile în plină criză


Parlamentarii și-au MĂRIT salariile în plină criză

PUTEREA24 | 2022-09-21 15:52

Senatorii și-au mărit salariile lor, dar și pe cele ale celorlalți demnitari, miniștri, angajați ai primăriilor, ai cabinetelor parlamentare și din restul aparatului administrativ.

Acest lucru s-a întâmplat chiar în ziua în care Curtea Constituțională a declarat neconstituțională o altă lege prin care demnitarii încercau să facă același lucru.

Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 115/2022 pentru completarea art. I din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative a fost aprobat cu 91 de voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și patru abțineri. 

Senatul a fost primă cameră sesizată.

Proiectul a fost amendat în comisiile de specialitate, astfel că, prin excepție de la prevederile alin. (2) și (4), începând cu data de 1 noiembrie 2022, cuantumul brut al indemnizațiilor lunare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice prevăzut în Anexa IX la Legea cadru 153/2017, cu modificările și completările ulterioare, se stabilește prin înmulțirea coeficientului prevăzut la Legea cadru 153/2017 cu salariul minim pentru anul 2021. Amendamentul a fost propus de senatorii UDMR Turos Lorand și Fejer Laszlo Odon.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.