ECONOMIE

Patronii de restaurante și săli de fitness, aproape de FALIMENT: "Au scăzut vânzările cu 80%"


Patronii de restaurante și săli de fitness, aproape de FALIMENT: "Au scăzut vânzările cu 80%"

PUTEREA24 | 2021-09-30 21:07

Se închid restaurantele - nu se mai închid. Aşa se joacă autorităţile cu peste 400 de mii de oameni care lucrează în industria HoReCa.

Deşi premierul a cerut încă de ieri modificarea legii, astfel încât să fie permis accesul în restaurante pentru persoanele vaccinate, decizia nu a fost luată nici până la această oră. În aceeaşi situaţie sunt şi cei care au săli de fitness sau de evenimente. Toţi spun că îi aşteaptă falimentul dacă nu se ridică restricţiile.

La un restaurant din Bucureşti, de pe malul lacului Herăstrău, sunt 72 de angajaţi care nu ştiu dacă de ziua următoare mai vin la serviciu sau nu, potrivit .

Capitală a trecut de 6 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar la lege scrie că în acest scenariu se închid de tot restaurantele, sălile de fitness sau saloanele de coafor, până când scade numărul îmbolnăvirilor.

"Nu poți să închizi tot, este teribil pentru oamenii ăștia care au trecut printr-un an greu. Știu cum a fost anul trecut, este foarte greu, toate legile făcute sunt fără cap și fără coadă."

"Este o nebunie, mi se pare că nu este corect să dea tot în HoReCa. Deja am suferit odată, dacă și a două oare ne închide, deja va fi dezastru."

"De săptămâna trecută, de când au fost anunțate aceste restricții, oamenii s-au speriat"

Premierul Florin Cîţu a spus încă de ieri că va cere relaxarea restricţiilor în Comitetul Naţional pentru Situaţîi de Urgenţă, astfel încât restaurantele sau sălile de fitness să rămână deschise, pentru persoanele care prezintă certificatul verde.

"Din păcate această situație ne afectează foarte mult. De săptămâna trecută, de când au fost anunțate aceste restricții, oamenii s-au speriat, nu au mai venit la sala. Au scăzut vânzările cu 80%.", povestește Iulian Dinu, manager al unei săli de fitness.

Decizia finală privind relaxarea condiţiilor ar trebui luată în această seară la Guvern.

"Închiderea restaurantelor ar însemna o piedică în calea vaccinării. Dacă până acum măsurile nu au dat rezultate, acum pur și simplu factorul motivație va fi anulat. Este ultima lovitură, pentru HoReCa, evenimente și sălile de fitness. Ne uităm la țările europene care au eliminat restricțiile, le-au redus la nivelul certficatului verde.", a declarat, pentru Antena 3, Daniel Mischie, vicepreşedinte HORA.

Alte măsuri care ar trebui adoptate în orele următoare sunt legate de programul magazinelor în timpul carantinei de noapte. Acestea s-ar închide la orele 20.00 şi nu la 18.00 că în prezent. Şi soarta şcolilor se dcinde tot în CNSU. Elevii ar putea merge la ore, indiferent de rată de incidenţă.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.