ECONOMIE

S-a MAJORAT prețul gigacaloriei. Decizia se aplică retroactiv, de la data de 1 septembrie


S-a MAJORAT prețul gigacaloriei. Decizia se aplică retroactiv, de la data de 1 septembrie

PUTEREA24 | 2021-10-13 15:22

Consiliul Local Constanţa a majorat, miercuri, în cadrul şedinţei de miercuri, preţul gigacaloriei, la 1034 de lei. Totuși, locuitorii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor plăti tot 250 de lei, la fel ca și iarna trecută, diferenţa urmând să fie suportată de către municipalitate. Decizia se aplică retroactiv, de la data de 1 septembrie, informează News.ro.

“Ăsta este preţul real, este vorba de preţul de producţie, cu cât pleacă gigacaloria de la CET, tariful pe reţeaua de transport şi tariful pe reţeaua de distribuţie. Aici chiar nu înţeleg de ce ne-am putea opune pentru că este ca şi cum ne-am opune la legea gravitaţiei. Să votăm acum în Consiliu că nu mai este valabilă legea gravitaţiei”, a declarat primarul Constanței, Vergil Chiţac, care a precizat că iniţial propusese ca cetăţenii să achite suma de 300 de lei, dar după ce a primit un ajutor de la Guvern a decis să rămână tariful de 250 de lei.

“Vă rog să înţeleagă toată lumea că de la 250 până la 1034, preţul real, noi subvenţionăm. Şi ca înţelegem ce înseamnă această subvenţie, vă rog să înţelegeţi că vom creşte subvenţia în anul viitor de 73 de milioane de lei la 140 de milioane de lei”, a mai transmis primarul municipiului Constanţa. 

El a mai adăugat că peste jumătate din veniturile încasate de Primărie de la populaţie se duce pe subvenţiile la transport, încălzire şi salubritate. 

 



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.