ECONOMIE

Se simplifică facturile la energie! Prima pagină va conține datele ESENȚIALE


Se simplifică facturile la energie! Prima pagină va conține datele ESENȚIALE

E.Ş. | 2023-02-03 21:05

Facturile la energie electrică nu vor mai fi complicate, cu informații greu de înțeles, ca până acum.

Potrivit unui regulament nou, anunțat de cei de la ANRE, pe prima pagină vor apărea doar datele importante, iar în anexă, comparații cu ce am consumat anul trecut. Clienții Hidroelectrica primesc abia acum facturile din primăvara lui 2022.

Cele mai importante informații vor fi pe prima pagină, fără explicații suplimentare care pot fi uneori greu de înțeles. Vor apărea doar date simple precum: cantitatea consumată, prețul unitar, cu TVA și toate taxele incluse, suma totală de plată și până când trebuie achitată. Tot aici trebuie să apară și datele de contact ale furnizorului, în cazul în care sunt probleme cu factura, dar și unde trebuie transmis indexul.

Cei care sunt curioși să vadă detalii, cum este compus prețul final, cât sunt tarifele de rețea, acciza, și așa mai departe, vor putea să vadă aceste informații în anexă.

Tot în anexă vor fi și câteva comparații. Consumul actual, comparat cu cel de anul trecut, în aceeași perioadă, sau cu cel al unui client cu consum mediu. Aceste date pot ajuta la scăderea consumului, spun reprezentanții ANRE.

Sursa:



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.