ECONOMIE

TAXA de POD de la Feteşti va fi SUSPENDATĂ de la 1 iunie


TAXA de POD de la Feteşti va fi SUSPENDATĂ de la 1 iunie

PUTEREA24 | 2023-05-16 17:00

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat marți că, "în mod sigur", taxa de pod de la Feteşti va fi suspendată de la 1 iunie, până când se vor termina lucrările de reabilitare a podului peste braţul Borcea.

„Probabil că în zilele următoare va exista Consiliul de Administraţie al CNAIR, fiindcă ăsta e mersul normal. Eu am transmis public şi mergem pe această linie. Aşa cum am spus, în zilele următoare vom avea acest consiliu de administraţie, iar ca termen în mod sigur de la 1 iunie se va intra pe suspendarea acestei taxe. Acea precizare care a venit la o zi după anunţul meu a fost o precizare prin care se dorea sublinierea faptului că nu de atunci se aplică, ci urmare a acestui Consiliu de Administraţie şi a acestei decizii care va exista în perioada următoare”, a susținut Grindeanu, citat de Agerpres.

Lucrările de reabilitare la podul peste brațul Borcea de pe Autostrada Soarelui vor continua și în perioada sezonului estival. Lucrările de reabilitare la podul peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, au reînceput în luna februarie a acestui an, motiv pentru care calea II de circulaţie, sensul Constanţa - Bucureşti, a fost închisă traficului. Printre lucrările principale ce vor fi executate se numără: frezarea sistemului rutier și refacerea acestuia, demontarea/montarea parapetului pietonal, refacere trotuar, etc.

Podul peste brațul Borcea, în lungime de 970 m, este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv (grinzi cu zăbrele și viaducte de acces), care traversează fluviul Dunărea și, împreună cu podul similar de la Cernavodă, în lungime de 1596 m conectează orașele Fetești și Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea și Muntenia.



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.