ECONOMIE

Vaccinul ANTI-COVID produs de AstraZeneca ar putea fi disponibil până la finalul anului


Vaccinul ANTI-COVID produs de AstraZeneca ar putea fi disponibil până la finalul anului

PUTEREA24 | 2020-11-08 14:23

Vaccinul dezvoltat de compania britanico-suedeză Astrazeneca împotriva COVID-19 ar putea fi disponibil la sfârşitul lunii decembrie.

"Autorităţile cu rol de reglementare analizează în mod constant datele noastre. Dacă ele vor fi rapide atunci când noi vom fi gata, vom putea începe să îi vaccinăm pe oameni în ianuarie, posibil chiar la sfârşitul lunii decembrie", a declarant a anunţat directorul executiv al companiei, Pascal Soriot, citat în ediţia de sâmbătă a cotidianului suedez Dagens Nyheter.

AstraZeneca colaborează cu Universitatea Oxford din Marea Britanie pentru a fabrica cât mai repede vaccinul împotriva noului coronavirus, considerat unul dintre cei mai promiţători candidaţi de pe plan mondial în cursa ce vizează găsirea unui tratament eficient care să pună capăt pandemiei de COVID-19.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca a intrat în faza 3 a studiilor sale clinice în luna septembrie, potrivit Agerpres. Acele studii au fost stopate temporar din cauza îngrijorărilor legate de starea de sănătate a unui voluntar din Marea Britanie, dar au fost apoi reluate.

Uniunea Europeană, Statele Unite, Marea Britanie, Japonia şi Brazilia au semnat contracte iniţiale cu AstraZeneca pentru a cumpăra cantităţi importante de vaccin, dacă acesta va fi aprobat de autorităţile cu rol de reglementare pe piaţa medicamentelor.

 



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.