EDITORIAL

Cărțile lui Puric: 8 luni și o zi de la București la Hanoi!


Cărțile lui Puric: 8 luni și o zi de la București la Hanoi!

Marian Gârleanu  | 2021-03-15 13:53

Scriitorul, eseistul, actorul mim, regizorul și în genere artistul de geniu Dan Puric a trimis pe adresa mea din Vietnam câteva exemplare din ultimul său volum ”Omul liber”, precum și cartea ”Bătălia de pe Jiu”, scrisă de Virgil Alexandru Dragalina, nepotul generalului erou Ion Dragalina.

Pachetul cu cărți a ieșit din România în 14 iulie 2020, conform datelor furnizate de către Poșta Română. Când deja îmi cam epuizasem speranța că pachetul cu cărți ar mai putea ajunge în veacul ăsta plin de COVID la destinație, adresa de pe net a poștei vietnameze (vnpost.vn) mă anunță sec cum că volumele au sosit deja în Thailanda, unde au făcut un popas de câteva zile. Era deja 11 februarie 2021, iar peste 4 zile, pe 15 februarie, au luat calea maritimă către Vietnam.

În 26 februarie, pachetul intră victorios în Vietnam prin poșta din Ho Chi Minh (fostul Saigon), iar în 1 martie bate la porțile poștei vamale din Hanoi. Unde este supus procedurilor vamale și celei „HQ” până în 4 martie. După ce este cântărit, ascultat, scanat, mângâiat și iar cântărit, se ajunge la concluzia că ”pachetul are 1,2 kg și conține cărți de beletristică ale unui scriitor român celebru, posibil artist al poporului”. Ca atare poate fi remis lui „Mister Marian Gârleanu” în termen de 45 de zile. În 15 martie, împreună cu amicul meu vietnamez Cuong, am purces la adresa 5, strada Pham Hung, secția My Dinh 2, Nam Tu Liem, din Hanoi, unde am pus mâna pe prețiosul cadou al lui Dan Puric. Se întâmpla după exact opt luni și o zi de la plecarea pachetului din România.

Mulțumesc artistului de excepție și genialului patriot român pentru efortul de a scrie, dar și de a-mi trimite cărțile, precum și poștei române, celei vietnameze și celei internaționale. Și pe loc mi-am adus aminte de super pelicula ”Poștașul”, cu Kevin Costner în rol principal. Poate să fie și pandemie de Covid și să mai fie, Doamne ferește, și alte catastrofe, POȘTAȘUL și POȘTA funcționează pe tot mapamondul. De la un capăt la altul al pământului, un pachet full de cultură de cea mai bună calitate nu călătorește decât 8 luni și o zi!

 



Parerea ta...

Doresc sa comentez



(Vezi versiunea pentru PC a articolului)

Vezi versiunea pentru PC

Puterea24.ro

Cotidian national de dezvaluiri. Singurul ziar aparut in perioada de criza.